Üsküdar Kent Konağı’nda kahvaltıda Ordu Aybastılılar ile bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Muhalefetten birisi gelsin desin ki ’arkadaş biz iktidara geldiğimizde Ordu’ya şunu yapacağız’, diyeceği bir tane yatırım yok. Çünkü kalmadı, her şey yapıldı” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Üsküdar Kent Konağı’nda Aybastılılar ile bir araya geldi. Aybastılılarla istişare programına Başkan Yılmaz’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve çok sayıda Aybastılı kanaat önderi katıldı. Burada bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İstanbul’da bulunan Ordulularla gerçekleştirdiği 10’uncu toplantı olduğunu hatırlatarak, bu tür istişare programlarının süreceğini söyledi. Yılmaz toplantıda, Ordu’da göç nedeniyle yaşanan sosyolojik sorunlara dikkat çekti ve Ordu’da yapılan hizmetleri anlattı.

“Ordu’ya muhalefetin yaparım diyeceği hiçbir yatırım kalmadı”
Ordu’da son 22 yıldır siyaset yaptığını ve AK Parti iktidarı döneminde çok büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bu millet başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sonsuza kadar güvendi, hizmetler de arttı mı arttı, Allah için. Şu anda ben Ordu siyasetinin son 22 yılında aktif birisi olarak söylüyorum. Hükümetin bir seçim dönemi olsun da muhalefetten birisi gelsin desin ki ’arkadaş biz iktidara geldiğimizde Ordu’ya şunu yapacağız’, diyeceği bir tane yatırım yok. Kalmadı çünkü. Niye kalmadı? Bunu da şöyle kıyaslayarak bir anlatalım size. 2007 yılında biz o zaman milletvekiliyiz. Milletvekili arkadaşlarla bizim Giresun milletvekilimiz şimdi Bakanımız Nurettin Canikli beyle dedik ki, Ordu-Giresun Havalimanı’nı yapalım. Bunu basınla, yerel televizyonlarla paylaştık. Malum o dönemin siyasetçileri dedi ki, ‘yalan söylüyorlar, denize havalimanı mı olur. Bunlar oy avcılığı’ dedi. Yıl 2007. 2009 yılı oldu, biz bunun projesini yatırım programına aldık. Dediler ki, ‘bu seçim vaadi. 3 ay sonra seçim var, oy almak için bunu söylüyor’ dediler. 2011 yılında dedik ki temelini atıyoruz. Seçim var 2011 seçimleri, temelini attık. Dediler ki, ‘bu temel suyun üzerine çıkmayacak, bu temel seçim yatırımı bak bitiremeyecek’ dediler. Arkadaşlar Avrupa’da ve Türkiye’de tek, dünyada 3 tane var. Tamamı denizin üzerine doldurulan ve 18 metre denizi doldurmak suretiyle ki benim iddiam o, Misak-i Milli sınırlarını genişleten tek il biziz, çünkü 2 bin dönüm yeni alan oluşturan, uçak seferleri yapılır mı yapılmaz mı, günde bir uçak inerse ne mutlu denildiği günden, şu an bugün itibariyle 26 uçuşun olduğu, 1 Mart tarihini de sadece Türk Havayollarının İstanbul’a 9 seferinin olacağı, şu an Türkiye’nin gelişmekte 3. sıradaki havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı. Şimdi biz bunların ağzına bakmış olsaydık ne yapacaktık? Yapamayacaktık” şeklinde konuştu.
Ordu’da farklı konularda birçok yatırım yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Muhalefetin şu an Ordu ile ilgili söyleyeceği hiçbir söz yok. Üniversite mi kuracaklar, kuruldu. 2002 yılında 2 bin öğrencisi vardı, biz 2007 yılında Ordu Üniversitesi’ni kurduk. Şu anda 25 bin öğrencisi var. Hastaneler... Ordu, Ünye, Fatsa, Aybastı, her tarafa hastane açtık. Yollar, Karadeniz sahil yolu... Arkadaşlar, 2002 yılında 3 bin 200 metrelik Bolu tünelini o dönemin hükümetleri 22 yılda yapamadı. 3 bin 200 metre Bolu tünelini 22 yılda yapamayan hükümetlerden, sadece Ordu ilinde 66 kilometre tünel yapan bir iktidara kavuştuk bu Türkiye’de. Biz Türkiye’de en fazla tünelin olduğu iliz” dedi.

“Havalimanının ardından Ordu’daki oteller yüze 100 doldu”
Turizm ile ilgili Ordu’daki çalışmaları da aktaran Başkan Yılmaz, “Ordu’da turizm ile ilgili muazzam bir atağımız var. Ordu büyükşehir olmadan önce ile gelen turist sayısı 140 bin kişiydi. Havalimanının açılması ile birlikte şu anda ile gelen turist sayısı 500 bin. Hedefimiz bunu 1 milyona çıkarmak. Ve şehir şu anda gelen turistleri ağırlayacak altyapıya müsait değil maalesef. İstanbul’daki otelleri görüyorsunuz. Yüzde 10-20 dolulukla çalışıyor. Şu an Ordu’daki bütün oteller yüzde 100 dolu. Mevsim itibariyle en sorunlu aylardan bir tanesi Aralık-Ocak ayı olmasına rağmen. Ama şehirde muazzam bir turizm atağı var. Bunun için bizim alt yapıyı bitirmemiz lazım. Alt yapı, yol, su, kanalizasyon. Birinci önceliğimiz yol. Anketlerde bu çıktı çünkü, anketlerde yüzde 26 yol dedi. Peki yola ne yaptık biz, tam 350 milyon lirayı 2 yıllık süre için sıcak asfalt yol ihalesi yaptık. 752 kilometre, kendi imkanlarımızla birlikte 600 daha var, tam bin 300 kilometre sıcak asfalt yol yapıyoruz. Şu anda sıcak asfaltta şu an programladığımız bölgelerin yüzde 50’lerini bulduk ama alt yapı itibari ile yüzde 80’lerini bitirdik. Bizim hesabımıza göre Allah izin verirse mevsim şartları da izin verirse, biz gelecek yıl 400 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz ki, yapmış olduğumuz asfaltın uzunluğu Ordu’dan Edirne’ye kadar. Az iş değil bu. Yol meselesini çözdük ikincisi ne, su meselesi. Biz görevi devraldığımızda Ordu’nun yüzde 65’inin su sorunu yoktu. Şu anda yüzde 87’sinin nüfus itibari ile söylüyorum, su sorunu yok. Gelecek yıl itibariyle yüzde 96’sının su sorunu olmayacak. Bütün bunlar bittikten sonra 2018 yılı sonu itibariyle bizim hedefimiz, yaşanabilir bir Ordu” diye konuştu.