İSTANBUL (İHA) – İstanbul Tuzla’da ’Engellerimiz Engel Değil’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte özel çocuklar gerçekleştirdikleri gösterilerle izleyenlerden tam not aldı. Umut isimli engelli bir çocukla beraber piyano çalan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Engelsiz bir Tuzla, engelsiz bir kamu düzeni, engelsiz bir sosyal hayatla beraber kentsel yaşam alanlarını da bu şekilde engelsiz hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 6’ncı Geleneksel Engellerimiz Engel Değil Gösterisi düzenledi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ile çok sayıda konuk katıldı.
’Engellerimiz Engel Değil’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar; folklor, semazen gösterimi sunarken, ayrıca Çanakkale şehitlerini özel bir gösterimle andı. Özel çocukların birbirinden güzel gösterileri izleyenlerden büyük beğeni topladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Umut isimli engelli bir çocukla beraber piyano çaldı.

"Özel çocuklarla yaşamanın Tuzla için apayrı bir ayrıcalık olmasını arzu ediyoruz"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Tuzla’da bir şey arzu ediyoruz. Her şeyin bize emanet olduğu düşüncesiyle, her şeyin Tuzla’da yaşandığı Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz. Ama özel çocuklarla yaşamak Tuzla için apayrı bir ayrıcalık olmasını arzu ediyoruz. Özel insanlarla beraber olmaktan toplum içerisinde bütün sosyal hayat, kültürel hayatta, sportif hayatta, sanatsal hayatta her yerde birlikte olabilmemiz gerçek gelişmişliğin, gerçek insani ve İslami olanın olduğunu düşünerek biz her zaman birlikte olabilecek çalışmaları, gayretlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Engelsiz bir Tuzla, engelsiz bir hayat Tuzla’da, engelsiz bir kamu düzeni, engelsiz bir sosyal hayatla beraber kentsel yaşam alanlarını da bu şekilde engelsiz hale getirmeye çalışıyoruz. Ne kadar sokakta özel insanların engelliler ne kadar çok sosyal hayata karışıyorlarsa, ne kadar çok sokağa çıkabiliyorsa günlük yaşam hayatımızda bizimle ne kadar fazla beraber olabiliyorlarsa asıl gelişmişlik göstergesi bu olduğuna inanıyoruz ve biz bunun için gayret sarf ediyoruz" dedi.