Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Baran Kul, porselen burun estetiği ile burun kemiğinin kırmaya gerek kalmadığını söyledi.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Baran Kul, porselen burun estetiğinin, doku yönetme-yönlendirme sanatı olan plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi ana biliminin dayandığı temel prensipler (flep, greft) üzerinden yürütülen bir cerrahi tasarım olduğunu söyledi. Porselen burun estetiği ile kemiği kırmak suretiyle oluşan ciddi travmayı ortadan kaldırdıklarını belirten Op. Dr. Kul, "Amaç oluşan boşluğu kapatıp, burun sırtı estetiğini sağlamak değil mi? Bunu dokularla dolaşım ilişkisi devam eden bir kemik doku ile sağlamak tabii ki mümkün. İşte bu yöntemi porselen burun estetiği olarak tanımladık. Çünkü; porselen kıymetinde olan kemiği kırmak suretiyle oluşan ciddi travmayı ortadan kaldırıyoruz" dedi.
Uzman Op. Dr. Baran Kul, porselen burun estetiği hakkında şu bilgileri verdi:
"Öncelikle burun kemiklerine ayrı bir müdahale yapmadığımız için ameliyat süresini klasik ameliyatlara göre yaklaşık 1 saat kısaltıyoruz. Kemikleri kırmadığımız için ameliyat sonrası oluşan kanamaları, morlukları, ileri derecede şişlikleri ortadan kaldırıyoruz. Bu teknikle kemik travmasını minimale indirdiğimiz için 4-6 saatlik gözlem sonrası hastaları taburcu edebiliyoruz. Kemikler kırılmadığı için klasik burun ameliyatında kullanılan ve 1 hafta-10 gün süreyle kullanılan alçı ve atelleri ortadan kaldırıyoruz. 2’nci gün kontrolü sonrası hastayı kolaylıkla günlük yaşantısına uğurluyoruz. Şeklin ortaya çıkması ve şişliklerin inmesi için aylarca beklemeye gerek kalmadan 1-2 hafta içinde tam iyileşmeye yakın sonuç alıyoruz. Eskiden düğün, nişan, toplantı gibi organizasyonlara katılma programı olan hastalara en az 6 ay öncesinde burun estetiği ameliyatı olmaları gerektiğini söylüyorduk. Bu teknikle 2 hafta sonra ki programına sevinçle giden hastaları görüyoruz."