Ümraniye Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek bünyesinde mehter takımı kurdu. Ümraniye’nin ilk mehter takımı ilk gösterisini Ümraniye Belediye bahçesinde sergiledi.
Ümraniye Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde belediye personellerinden oluşan mehter takımı çok kısa bir süre içerisinde kurularak, marşları ezberleyecek düzeye geldi. Takımın gösterdikleri başarı, Ümraniye Belediye önünde verdikleri mini konser ile gözler önüne serildi. Beğeniyle izlenen mehter takımının ilk gösterisini ise Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can seyretti. Çalınan mehter marşları beğeni topladı.
Belediyeye gelen vatandaşlar gösteriden dolayı mehter takımı üyelerini kutlarken, Ümraniye’ye mehter takımı kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a da teşekkür etti.
"Mehter takımı kurmak gibi bir arzumuz hep vardı. çok şükür şuanda bunu kurmak nasip oldu"
Mehterbaşı olarak mehter takımının başına geçip komut veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can alanda bir konuşma gerçekleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ unsurlarından temizlenen ordunun sınır ötesinde yaptığı Fırat Kalkanı Operasyonuyla mehter takımının daha da önem taşıdığını belirten Başkan Hasan Can, "Mehter takımı kurmak gibi bir arzumuz hep vardı. Çok şükür şuanda bunu kurmak nasip oldu. Mehter bizim milli musikimizin hamaset duygularımızı doruğa çıkaran ve ordumuzun muharebelerde olmazsa olmaz unsuru olarak askerimizi gazilerimizi cûş-u hurûşa getiren önemli bir enstrüman önemli bir takımdır" dedi.
Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kadar her gün 13.30-14.00 saatleri arasında belediye önündeki meydanda gösteri yapacağını söyledi. Başkan Can, konuşmasına mehter takımına komut verip, eski ordu marşını çaldırarak son verdi.