Üsküdar Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Çamlıca Spor Okulu’nda düzenlediği etkinlikte down sendromlu gençler ile ünlü futbolcular maç yaptı.
Dünya Engelliler Günü kapsamında Üsküdar Belediyesi, düzenlediği etkinlik ile down sendromlu gençlerle ünlü futbolcuları buluşturdu. Çamlıca Spor Okulu’nda düzenlenen etkinlikte sevilen sanatçı Özgün de  sahne aldı.  Sevilen şarkılarını engelli hayranlarıyla birlikte seslendiren Özgün, konser sonrası kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranları ile hep birlikte selfie çekti. Konser sonrası, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümit Davala, Alp Yaman, Cüneyt Tanman, Erdal Keser, Recep Çetin, Şenol Fidan, Oğuz Çetin gibi ünlü isimler ile down sendromlu gençlerden oluşan “Tebessüm Kahvesi” çalışanlarıyla bir futbol maçı yaptılar.
Etkinlikte down sendromlu gençlerden oluşan folklor ekibi sahneye çıktı. Folklor ekibinin performansının ardından bütün stattakiler ve ünlüler manken duruşu yaptı.
Maç öncesi konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizler Üsküdar Belediyesi olarak, engelsiz yaşam merkezimizde yaptığımız faaliyetlerle, engelli kardeşlerimize ve onların aileleri sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz tebessüm kahvemizde, ikinci bahar kahvemizde, engelsiz yaşam merkezimizde, folklor ekibimizde, futbol takımımızda ve güzel bir Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ekibimizle bu özel günü Dünya Engelliler Günü’nü sizlerle birlikte kutlamak istedik” dedi.

“Herkese çok iş düşüyor”
“Herkese çok iş düşüyor. İlla ki bir kamu görevlisi olmak yetmez” diyen Türkmen, “Bizler biliyoruz ki bu ülkemizde, bu cennet vatanımızda her birerlerimiz her sosyal sorumluluk anlamında çok ama çok vazifemiz var. Herkese çok iş düşüyor. İllaki bir kamu görevlisi olmak yetmez. Sağlığı yerinde olan herkes için söylüyorum.  Bu tür ailelere, bu tür evlatlarımıza çocuklarımıza karşı çok ama çok önemli vazifemiz var. Daha çok onların yanında olmalıyız. Daha çok onlara moral motivasyon vermeliyiz.  Daha çok onları bu güzel dünyada, bu güzel hayatlarında yalnız bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.

Özgün etkinlikte sahne aldı
Etkinlikte şarkı söyleyen Sanatçı Özgün ise, “Biz engelli değil, engelsiz yaşam onlara sunmaya çalışıyoruz. Bu konuda pek ok farkındalıklar yaratılmaya çalışılıyor. Birçok insan elinden geleni yapıyor. Ben de özellikle Ediz’in doğumuyla birlikte tabi ki down sendromlu bireylerin gündelik hayatlarında, iş yaşantılarında daha rahat bir hayatları olması adına bu ülke de farkındalıklar yaratmak için çalışmalar yapıyorum” dedi.
Eski futbolcu Ümit Davala da etkinlikten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Her zaman bu tür organizasyonların destekçisiyiz.  O yüzden seve seve buraya geldik. Engelli bir gün diye geçiyor ama çocuklarımız burada engelsiz. Down sendromlu çocuklar bizim gibi doğru eğitim verildiği sürece hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bizden hiçbir farklılıkları yok.  Bunu da sahadan gördük.  Çok güzel bir organizasyon oldu” ifadelerini kullandı.