8 Haziran Cuma günü saat:13.00’de Rize Valiliği önündeki alanda Rizelilerle buluşacak olan Akşener Rizelilere gönderdiği mesajda sorunların çözümü için tek adres İYİ Parti dedi.

“RİZELİ HEMŞERİLERİM ÇAYIN HESABINI SANDIKTA SORACAK”

Çayın başkenti Rize’de üreticilerin sıkıntılarını yakından takip ettiğini söyleyen Akşener, İYİ Parti iktidarıyla taban fiyatının üreticiyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Akşener, “Yakın zamanda çaylarını dereye döken üreticileri üzülerek izledim. Ekonomisi çaya dayalı olan Rize’de çay üreticisinin bu kadar mağdur edilmesi asla kabul edilemez. Devletin 2 lira 320 kuruş taban fiyat verip kota koymasını özel sektör fırsat bildi. 1 TL 60 kuruş ile maliyetinin de altında fiyat biçilen çaylarıyla büyük mağduriyet yaşayan Rizeli hemşerilerimin sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok” dedi.
 

AKP, GÖZÜNÜ ÇAYKUR’A MI DİKTİ?

Rize’nin gelini olduğu için Rize’nin gönlünde ayrı bir yer tuttuğunu da belirten Akşener, Varlık Fonu’na devredilen ÇAYKUR’un satılması endişesi taşıyan Rizelilere söz verdi; “Ülkemizin en önemli kurumlarını yok pahasına satan bu iktidarın, şimdi de gözünü ÇAYKUR’a dikip dikmediğini ben de merak ediyorum. Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan ÇAYKUR’u önce Varlık Fonu’na devrettiler, şimdide taban fiyatlar ve kota yüzünden zor duruma düşürdüler. İnşallah bu iktidar ÇAYKUR’u da satmaz. Rizeli hemşerilerime söz veriyorum; ÇAYKUR’un da elimizden gitmesine asla müsaade etmeyeceğim.

KİMSE EVİNDEN ÇIKMASIN, ÇAY İÇMEYE GELECEĞİM

Rizelilerin iki yıldır büyük sıkıntı çektiği eski Atatürk Stadı’nın olduğu Müftü Mahallesi ve Tophane Mahallesi’ndeki istimlak çalışmalarından da haberdar olduğunu aktaran Akşener, “Atatürk Stadını yıkıp iş adamlarına Engindere dolgu alanında şehir stadı yaptıran bu iktidar, karşılığında yıkılan Atatürk Stadı’nın arsasını verdi. Değeri on kat fazla olan araziyi AVM ve rezidance yapan iş adamlarına adeta peşkeş çeken bu anlayışın, AVM çevresini istimlak ettiğini biliyorum. 143 dükkan ve 643 konut yapmak için vatandaşımın tapulu arazileri yok pahasına istimlak edilemez. Seçim nedeniyle yıkım işini durdurdular ama tapularınıza şer koydukları için hiçbir şey yapamıyorsunuz. 300 bin TL’lik evlere 90 bin TL fiyat biçerek Rizelileri mağdur eden bu iktidara, Rizeli hemşerilerimin dur diyeceğinden şüphem yok. İYİ Parti, yandaş müteahhitleri zengin etmek için değil, halkın çıkarlarını korumak için geliyor. Evlerinize ucuz fiyat biçip sizleri mağdur etmek isteyenler, karşılarında beni bulacak. Kimse evinden çıkmasın, 24 Haziran’dan sonra çayınızı içmeye geleceğim.

RİZE, ÇAYINI DÜNYAYA SATACAK

Topraklarında mandalina, kivi, mısır, fasulye, fındık, armut, elma da yetişen Rize’de çay üreticilerini mağdur ettikleri gibi geçimini topraktan sağlayan herkesi mağdur ettiklerini dile getiren Akşener, “Fındık taban fiyatı yüzünden fındık üreticisi de üretmeyi bıraktı. Kendilerine yerli ve milli diyenler mısırı Ukrayna’dan, elmayı Amerika’dan, çayı İran’dan alıyor. İYİ Parti iktidarıyla, AKP yüzünden borç batağındaki Rizeli çiftçilerimizin borçları silinecek, mazot ve gübre gibi maliyet yükleri ortadan kalkacak. Rize yine çayını, fındığını, mısırını dünyaya satacak. Kimse mahsulünü dereye dökmesin. Rize İYİ olsun diye geliyoruz.”

HIZLI TRENİ VE TELEFERİĞİ BİZ YAPACAĞIZ

Hamsisiyle, Rize beziyle, anzer balıyla, yaylalarıyla kendi kültürünü yaşatan nadir illerden biri olan Rize’de AKP’nin her seçim dönemi teleferik ve hızlı tren sözü verdiğini de ifade eden Akşener, “Yıllardır Rize’den destek almasına rağmen bir çivi bile çakmayan iktidar, sadece miting meydanlarında kurdele kesip ‘temel atıyoruz’ dedi. İYİ Parti iktidarıyla yatırımın kurdele kesmekle değil, vatandaşlarla birlikte temel atılarak olduğunu göstereceğiz. Rize’nin gelişmesi için mutlaka yapılması gereken hızlı tren ve teleferiği yıllardır beklediğinizi biliyorum. Onlar söz verip yapmadı ama hızlı treni de teleferiği de yapmak bize nasip olacak” dedi.

RİZE, ‘TERBİYESİZLİK YAPMA’ LAFINI HAK ETMİYOR

Mesajında geçtiğimiz günlerde Rize esnafının ‘halimiz iyi değil’ cevabına “Terbiyesizlik yapma” şeklinde cevap veren AKP’li heyete de değinen Akşener, “Esnaf zor durumda. İnsanlar ekmeğinin derdine düşmüş, siyasetçilerden çözüm beklerken, 16 yıldır halktan her türlü desteği alan AKP, güç zehirlenmesi yaşıyor. Vatandaşın derdini dinleyeceği yerde vatandaşına hakaret eden bir başka iktidar daha bu ülkeye gelmedi. Rize, ‘terbiyesizlik yapma’ lafını hak etmiyor. Esnaf kardeşlerimin bu hakaretin hesabını soracağına inancım tamdır.”


OTOBÜSÜMÜZDEN BİLE KORKTULAR

İYİ Parti’nin her ili gezen ‘Anlat Hemşerim’ otobüsüne Rize’de yer verilmediğini de sözlerine ekleyen Akşener, “Milletvekilleri adaylarını tanıtmak için salon arayan partililerimize salon verdirtmeyenler, bugün de Rizelilerin sıkıntılarını dinlemek için Rize’ye gelen ‘Anlat hemşerim’ otobüsüne izin vermedi. Otobüsümüzden bile korkup devlet imkanlarıyla bize her türlü zorluğu çıkartan bu baskıcı anlayışa son vereceğiz”