İyi Parti Rize Milletvekili Adayları Emekli Yarbay ve Av Hızır Keskin, Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu ve Av Ayşegül Özyanık seçim çalışmaları çerçevesinde Çayeli ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. İYİ Parti milletvekili adayları Büyükköy beldesine çıkarak belde açılışını yaptılar

İyi Parti Rize Milletvekili Adayı Emekli Yarbay ve Av. Hızır Keskin, vatandaşların kendisine yoğun bir teveccühü olduğunu ifade ederek, “Milletimiz İYİ Partinin iktidara geleceğinden emin” şeklinde konuştu.

Keskin Büyükköy belde teşkilatınınım açılışında yaptığı konuşmada, “Yolumuz demokrasiyi yeniden inşa etme yoludur. Yolumuz hukukun üstünlüğünü, adaleti, güçlünün kazandığı haklının hakkının gözetilmediği bir adalet sistemi ile karşı karşıyayız. Yıkılan ekonomiyi yeniden tahsis etme yoludur. OHAL ağırlığı ile seçime gidiyoruz.

Bölünen Üniversiteler

Keskin, “‘Üniversiteyi niçin bunlar böldü? Ya kupon arazi, ya da iş bulamayacak gençlerin okumasını sağlamak. Habire üniversiteleri bölerseniz o öğrenciler mezun oldukları zaman iş bulamazlar. Eski bir üniversite hocası olarak buna müsaade etmeyeceğim. Seçildiğim zaman bu kararı iptal edeceğim. OHAL’ in kaldırılmasını ve şeker fabrikalarıyla ilgili satışın durdurulması birinci gün yapacağım iştir.’ dedi.

İktidara Memnuniyetsizlik İYİ Partiyi Doğurdu

Keskin, “Bir tarafta AK Parti seçmeni var. Bazı şeylerden memnun olmasalar da gidecek başka kapıları yok. Haziran seçimlerinde AK Parti’nin oyu yüzde 40’a indi. Demek ki 10 puan memnuniyetsiz kitle var. Gidecek yer bulamadı mecburen geri döndü. CHP’ye bakıyoruz, sosyal demokrat kesimde memnuniyetsizlik aynı zamanda mecburiyet var. CHP’den şikâyet eden varsa gideceği başka parti yok. Milliyetçi kesimin sıkışmışlığı var. Türkiye bu haldeyken bir anayasa değişikli yaşandı. Bu değişimle birlikte kartlar yeniden karıldı. Bu cepheler içerisinde kırılmalar oldu. MHP’de, AK Parti’de başkanlık sistemine 'hayır' diyenler oldu. İYİ Parti’nin doğması iki taraftan da hem muhafazakâr-milliyetçi hem de sosyal demokrat kesimler için nefes borusu oldu. Türkiye’nin bir uzlaşma zeminine ihtiyacı var. İYİ Parti merkez parti olma iddiasıyla yola çıktı. Tüm kesimlere hitap etme söylemiyle girdi. Bu çerçevede bakarsak sosyal demokrat bir yapıya sahibim. Meral Hanım’ın bana adaylık teklif etmesi İYİ Parti’nin sadece milliyetçi, muhafazakâr kesime oturan bir parti olmayacağını, sosyal demokrat kesime açık bir parti olacağını gösterdi. İYİ Parti sosyal demokrasiye de açılım yaptı." dedi