Rize’nin İyidere İlçe Kaymakamı Orhan Altun, ilçeye bağlı Çiftlik köyüne yaptığı ziyarette okulda çocuklarla halı sahada futbol oynadı, çay bahçesine girerek çay budadı.


İlk olarak köy okulunu ziyaret ederek öğrenciler ve veliler ile bir araya gelen Altun, halı sahada top oynayan çocukları görünce ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mete ile birlikte sahaya inerek çocuklar ile top oynadı. Bir süre çocuklar ile futbol oynayan Kaymakam Altun ardından okulun yanı başında Hızır Kolay isimli vatandaşın çay bahçesinde çay budadığını görünce çay bahçesine girerek yardım etti. Eline çay kesme motorunu alarak çay budamaya başlayan Kaymakam Altun bir süre sonra çay budamasını öğrendi.


Kaymakam Orhan Altun yaptığı açıklamada , “Yöremiz çay bölgesi ve Sivas’tan buraya geldim. İlk kez çay nasıl budanır onu gördüm. Çay hasadı yapan Rizeliler yaz sezonu sonunda ise çay bahçelerinin yenilenmesi için budama yapıyorlar. Buraya hizmet yaptığıma göre benimde budamayı öğrenmem gerek ve köylü hemşerilerime destek vererek bende çay budamak istedim, ilk anlarda biraz acemilik çektim ancak zaman zaman bunu geliştirerek üreticilere destek vereceğim” ifadesini kullandı.