İyidere ilçesine bağlı Denizgören Köyü'nde yıllardır ramazan aylarında tek iftar sofrası kuruluyor.
Ramazan ayı dolayısıyla her sene birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar yemeği bu yıl da bir yenisi eklenerek devam etti

Ramazan ayında bir araya gelen köylüler, ezanın okunmasıyla oruçlarını açmasının ardından semaverde çay keyfi yaparak ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşıyorlar ve sonrasında evlerine gidiyor.

İyidere Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Ahmet Mete, Jandarma Komutanı Şeref Torcu, AK Parti İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, Çaykur İyidere Fabrikası Müdürü Halil İbrahim Kurnaz ve Halk Eğitim Müdürü Mehmet Can'ın katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde Kaymakam Altun yaptığı konuşmasında; " Ramazan ayında, kaybettiğimiz bizi biz yapan değerleri, hasretleri bir kez daha hatırlarız. Bu ayda gerçekleşmiş olan paylaşımların, güzelliklerin, birbirimize omuz vermelerin aslında hayatımızın tamamına dahil olmasını arzu ederiz ama maalesef bu değerleri unutuyoruz. İyi ki Ramazan ayı var. İşte bu aylarda insanlar tekrar kendi hasretlerini, kendi özelliklerini, kendi duygularını hatırlar hale geliyorlar. Bu ayda gerçekleştirdiğimiz tüm güzelliklerin hayatımızın tamamına yayılması ümidiyle, katıldığınız, burada bizlerle beraber olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum." Dedi.

İftar yemeğinin ardından çay ikramıyla gerçekleştirilen keyifli sohbette toplu iftar yapma geleneğinin sürmesinden duyulan memnuniyeti dile getirildi.