İyidere Kaymakamlığı ve İyidere Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan " TARİHİNİ YAŞA ANNELER GÜLSÜN" projesinde 34 öğrenci anneleriyle birlikte tarihi yerleri gezmeye gönderildi.

İki ay önce başlayan projeyle yaklaşık 350 öğrenciye Çanakkale Tarihi ve Osmanlı Tarihi kitapları dağıtılarak bir kitap okuma yarışması düzenlendi. Bu kitaplar üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sınav sonucunda 34 öğrenci geziye katılmaya hak kazandı. Annelere de bir hediye olması açısından düzenlenecek gezide çocuklarının yanında projeye dahil edilmesi kararlaştırıldı. Böylece çocuklar ve annelerine Çanakkale'de Şehitlik Anıtı, Bursa ve İstanbul'da tarihi Osmanlı yerlerini, Ankara’da ise Külliye ve TBMM'yi, görerek yaşama fırsatı sunulmuş oldu.

Bütün köy ve mahallelerimizde okuyan ortaokul ve liseleri kapsayacak şekilde bir proje düzenleyen Fikr-i Asım Derneği amaçlarının böyle bir proje yaparak gençlere tarihi birebir yaşatmak, çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek ve aileleriyle kaynaşma fırsatı sunmak olduğunu belirtti. Ayrıca Dernek Başkanı Cengiz Yazıcı, İlçe Kaymakamı Orhan Altun’a, Belediye Başkanı Ahmet Mete'ye ve İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Orhan Altun çok verimli geçeceğine inandığı bu tarihi gezide çocuklarımızın ve annelerimizin mutlu ve bilgi dolu döneceğine inandığını vurgulayarak iyi yolculuklar diledi.