RİZE’nin İyidere ilçesi Kaymakamı Orhan Altun, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kırmızı Düdük’ projesi kapsamındaki uygulamada, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür verdi, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramı’nda olası trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen ‘Kırmızı Düdük’ projesi kapsamında İyidere’de de uygulama yapıldı. Uygulamaya katılan ilçe Kaymakamı Orhan Altun, sürücülerle ve özellikle araçlardaki çocuklarla konuştu. Kaymakam Altun, çocuklara, ebeveynlerin kural ihlali yapması durumunda kırmızı düdük çalıp, sürücüleri uyarmalarını istedi.

Kampanyanın çok iyi sonuçlar getireceğini düşündüğünü belirten Kaymakam Altun, “Sürücülerimizin bilinç düzeyini ve trafik anlayışını daha da yükseltmek, derecesini geliştirmek ve özellikle araçlarda bulunan çocuklarımızın kampanya kapsamında velilerine, anne, babalarına direksiyon başında hata yapmaları, kurallara uymamaları halinde düdük çalarak ikazda bulunmak amacını taşıyan, genç neslin bilinçlendirilmesi olan bu kampanyanın uygulamasını yaptık. Onlara tişört, şapka ve düdük veriyoruz ve diyoruz ki: Sen artık trafik polisisin. İçinde bulunduğun aracı süren kişiye nezaret edeceksin." dedi.