Bu yıl 53'üncüsü kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İyidere Merkez İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik programı düzenlendi.

Programa İyidere Kaymakamı Orhan ALTUN, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Muammer METE, İlçe Emniyet Amiri Erdal KOÇER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemine uygun konuşma ve şiirlerle başlayan program, öğrencilerin sergilediği tiyatro ve koro gösterileriyle devam etti.
Etkinlik kapsamında okumaya teşvik etmek ve kişilerin kültürel gelişimine fayda sağlamak amacıyla veliler arasında düzenlenen okuma yarışmasında başarılı olan velilere ödülleri takdim edildi.



Program sonrası, kütüphaneleri zenginleştirmek ve topluma faydalı birer birey yetiştirmek amacıyla yola çıkan Merkez İlköğretim Okulu tarafından oluşturulan "Kitap Kumbara" etkinliğinin açılışı yapıldı. Okul tarafından hazırlanan serginin gezilmesinin ardından sunulan ikramlarla etkinlik sona erdi.

Kütüphane Haftası etkinliğinin ardından Kaymakamlık binasında düzenlenen törenle Kaymakam Orhan ALTUN tarafından 18 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıldı.

Sağlıklı ve hareketli yaşam kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında toplumda aktivitenin artırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen bisikletler öğrencilere teslim edildi.