AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, hükümetin hiçbir zaman muhtar deyip geçmediğini vurgulayarak, “19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ederken; tüm muhtarlarımızın nasıl ulvi bir görevi yerine getirmek noktasında olduğunun bilincini her zaman taşıdık” dedi.
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile bir mesaj yayımlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; muhtarlık müessesinin, en küçük yerleşim noktasından; ‘Milletin evi’ dediğimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesine uzanan önemli bir müessese olduğunu, genel ve yerel idarenin yapı taşı olarak kendilerine büyük önem verdiklerini belirtti.
AK Parti hükümetinin hiçbir zaman muhtar deyip geçmediğini vurgulayan Delican, “19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ederken; tüm muhtarlarımızın nasıl ulvi bir görevi yerine getirmek noktasında olduğunun bilincini her zaman taşıdık. Hepsinin gününü kutluyor, emekleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Başkan Delican, yayımladığı mesajında, “Muhtarlıklar, büyük kentlerde ve taşrada hiç farketmez, demokrasinin ve hizmetin hayata geçmesindeki en önemli odaklardır. Halkla idare arasındaki en etkin köprü, hatta yönlendiricidir. 200 yıllık bir geçmişe sahip olan bu müessese, bugün çok daha etkin konumdadır. AK Parti olarak; katılımcı yönetim anlayışımızın temel unsurları olarak gördüğümüz muhtarlarımızın merkezi idare ile koordinasyonu, ülkemizin ve şehrimizin her önemli meselesinde söz sahibi olmaları gibi pek çok adım attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; milletin evi olarak tabir ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kapılarını onlara sonuna kadar açmış ve toplumun genel huzur ve refahı için Cumhurbaşkanlığı kadar muhtarlık müessesinin de varlık ve önemine dikkat çekmiştir” ifadelerini kullandı.
“Hem milletin hem devletin temsili”
Muhtarların hem milleti hem de devleti temsil ettiğine dikkat çeken Delican, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bugüne kadar en çok çaba gösteren hükümet olduklarına dikkat çekti. Başkan Delican şunları söyledi; “Gerek hem milleti hem de devleti temsildeki önemleri gerekse hizmet üretimindeki üstlendikleri rolün her zaman farkında olduk. Çalışma koşullarının iyileştirilmesinden, kazançlarına ve yetkilendirilmelerine ilişkin önemli adımlar attık atıyoruz. Bizim nezdimizde; muhtarlık temsiliyeti; bir vekilinki, bir Reis-i Cumhur’unkiyle aynı önemdedir. Tüm muhtarlarımızın günlerini kutluyorum. Millet için çalışan, vatansever muhtarlarımızın; her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.”