İzmir’in Aliağa ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Spor Proje Ekibi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “İyilik Şampiyonası” etkinliği düzenledi. Şampiyona çerçevesinde Cumhuriyet İlkokulu, Petkim İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Şakran Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin topladıkları oyuncaklar, Bitlis’in Hizan ve Van’ın Çatak ilçelerindeki okullarda eğitim gören akranlarına gönderilecek.
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Spor Proje Ekibi, çocukları iyilik yapmaya ve paylaşmaya özendirmek için bir sosyal sorunluluk projesine imza attı. En fazla oyuncak toplayan ilkokulun iyilik temalı bir flamayla ödüllendirileceği “İyilik Şampiyonası”, minik öğrencilere iyiliği ve paylaşmayı öğretecek.
Toplanan oyuncaklar, Bitlis’in Hizan ve Van’ın Çatak ilçelerinde eğitim gören öğrencilere ulaştırılmak üzere öğrenciler ve öğretmenler tarafından paketlendi. Pazartesi sabahı Cumhuriyet İlkokulunda toplanacak olan paketler, öğleden sonra da Bitlis ve Van’a gönderilecek.
Aliağa’da başlayan “İyilik Şampiyonası”nın diğer ayağı ise Bitlis ve Van’daki okullarda yapılacak. Öğrenciler kendi bölgelerinde çektikleri fotoğrafları ve yazacakları mektupları Aliağa’daki arkadaşlarına gönderecek. “İyilik Şampiyonası” sayesinde öğrenciler arasında sevgi köprüsü kurulacak.