Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, minibüs şoförleri ile kahvaltıda bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı olarak çalışan minibüs şoförleri ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda, şoförlerin sıkıntılarını dinleyen Acar, İZSU, Gediz Elektrik, Türk Telekom gibi farklı kurumların farklı zaman dilimleri içerisinde yaptıkları alt yapı çalışmaları nedeniyle yolların sürekli olarak kazıldığını belirtti. Başkan Serkan Acar, asfaltlama çalışmalarının alt yapı çalışmalarının bitiminde yapılacağını, aksi takdirde vatandaşın parasının boşa harcanacağını söyledi.
Göreve geldikten sonra Aliağa’da 100 bin metrekarelik asfaltlama çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Serkan Acar, "Alt yapı çalışmalarının hiç yapılmadığı, hiç başlamadığı yerlere nasıl olsa kazılacak diyerek hiç dokunmadık. Alt yapısı tamamlanmayan mahallelere girmeyerek vatandaşın parasının boşa harcanmasını engelledik. Mahallelerde ne zaman ki alt yapı işlemleri tamamlanır, biz ondan sonra çalışmalarımıza başlayacağız dedik ve bunu ilk günden ilan ettik. Şuan da Yeni Mahalle’de ve Yalı Mahallesinde İZSU’yun bir çalışması var. Bu çalışmalara Telekom ve Gediz Elektrik’te dâhil olacak. Bu kurumlar çalışmaların tamamını Haziran ayına kadar bitirme taahhüttü verdiler” dedi.

İZSU müteahhitlerine eleştiri
Aliağa’da özellikle İZSU müteahhitlerinin iş bitirememesinden yakınan Başkan Serkan Acar, yerel seçimler öncesinde İZSU Müteahhittinin Aliağa’da yapması gereken işlerin üçte birini yaptığını, geri kalan işleri ise yapmadan gittiğini ileri sürdü. Başkan Serkan Acar, "İZSU müteahhitleri ihaleyi alıyor. Parasının tamamını alıyor. Kazdığı yeri de eski haline getirmesi gerekiyor; ama müteahhit kaçıyor. Onun yapması gereken işi de biz yapmak zorunda kalıyoruz. Çanakkale yolunun durak sorunu var, su sorunu var. Çanakkale yolunun drenaj kanalı yok. Yağmur kanalları yok. Bu yolun yapılması lazım. Bu yolla ilgili protokolümüzü yaptık. Yapmıyorsanız verin biz yapalım dedik. Karayolları Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Protokol duyulunca engel oldular. Protokolü iptal ettirdiler. Burayı kim yaparsa yapsın benim için sorun yok. Benim derdim buranın yapılması. Burayı bakanlıkta yapsa benim bakanlığım, belediyede yapsa bizim belediyemiz. Hepsi milletin parası" şeklinde konuştu.
Aliağa’da artan hızlı nüfus artışının bir takım sorunları beraberinde getirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, şöyle konuştu:
"Göreve geldiğimiz günden bugüne Aliağamızın var olan mevcut sorunlarını gece gündüz demeden çözme noktasında ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Biz o makamda sizlerin vekiliyiz. Asil olan sizlersiniz. Şuan da bozuk yollar Aliağa’nın ana sorunu durumunda. Yollar başta olmak üzere alt yapımızı kim bozarsa bozsun bizler de bu sorunu 2017 yılı sonuna kadar çözüme kavuşturacağız."