Bayraklı Belediyesinin, ilçede ’Haber verin, molozları kapınızdan alalım’ ismiyle başlattığı proje amacına ulaşırken, bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 7 bin ton olarak gerçekleşti.
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede kaçak moloz dökümüyle mücadelesini sürdürürken, çoğunlukla ev tadilatı ve eşya yenilemeleri nedeniyle ortaya çıkan inşaat molozlarını ilçe sakinlerinin kapısının önünden alıyor. 23 mahallede çalışmalarını sürdüren ekipler, farklı adreslerden aldıkları kullanılmaz halde eski koltuk, yorgan gibi eşyalarla; ağaç ve inşaat artıklarından oluşan molozları toplayarak belirlenen alanlara taşıyor. Öte yandan, geçtiğimiz yıl 11 bin 520 ton moloz toplanırken, bu yılın ilk 9 ayında bu rakam yaklaşık 7 bin ton olarak gerçekleşti. ’Haber verin, molozları kapınızdan alalım’ projesiyle hem molozların gelişi güzel dökülmesinin, hem de çevre kirliliğinin önüne geçildi.
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, 5326 sayılı kabahatler kanununun 41. maddesine göre, inşaat atık ve artıklarının toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atılması halinde 208 TL’den başlayıp, 10 bin 635 TL’ye kadar para cezası uygulanacağını belirterek bu konuda uyarıda bulundu. Yine ekipler, moloz hizmeti için 0232 477 20 00 numaralı telefonu arayarak taleplerini iletebileceği kaydedildi
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçak moloz dökümünün önüne geçmek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Günümüzde, gelişi güzel moloz dökümü kabul edilebilir bir davranış değil. Bayraklı’da çevre ve görüntü kirliliğine izin vermiyoruz. Bu konunun yakın takipçisiyiz. Vatandaşlarımız belediyemizi arayarak, ‘kapımın önünde moloz var’ demesi bizim için yeterli. Ayrıca bu konuda duyarlı olan tüm hemşehrilerime de teşekkür ediyorum" dedi.