Bergama, Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin düzenledikleri “8.Geleneksel Aşure Hayrı” Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Bergama Şube Başkanı Musa Güneş, Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Aytaç Ural ve Çetmi Dedesi Ejder Keskin, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
"Muharrem ayı kardeşliğe çağrıda bulunmaktır"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Muharrem ayının tüm zulümlere karşı, sevgiye, barışa ve kardeşliğe çağrıda bulunduğunu söyledi. Muharrem ayının Kerbela’da zalimin zulmüne karşı boyun eğmediği için şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının yüreklerde dinmeyen acısının adı olduğunu dile getiren Başkan Gönenç, şunları söyledi:
"Zulme ve her türü ayrımcılığa karşı olan bizlerin Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını katledenleri lanetlediği ayın adıdır. Ancak ne yazık ki günümüzde savaşlar binlerce insanın canını almaya devam ediyor. Bombalı saldırılarla katliamlar yapılıyor, polisimiz, askerimiz şehit ediliyor. Orta Doğu’da süren savaş nedeniyle yaşamını yitiren, evsiz kalan binlerce insan var. Geçmişte de nice aydınlarımız diri diri yakılarak katledildi. Muharrem Ayı tüm zulümlere karşı, sevgiye, barışa ve kardeşliğe çağrıda bulunmaktır. Bu düşüncelerle tekrar Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını saygıyla anıyorum.”
Konuşmaların ardından hep birlikte aşure duası okunarak, vatandaşlara aşureler dağıtıldı.