İzmir’de düzenlenecek olan “İzmir, İzmirliye Sahip Çıkıyor” isimli festivalde, katılımcılardan sadece bir poşet erzak getirmeleri istenirken, toplanan bu erzaklar ihtiyaç sahibi 8 bin aileye dağıtılacak.
İzmir’in Narlıdere ilçesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenlenecek “İzmir, İzmirliye Sahip Çıkıyor” isimli festival için hazırlıklar tamamlandı. Katılımcıların bilet almak yerine sadece bir poşet erzakla katılabileceği etkinliğin Narlıdere Kültür Merkezinde 2 Aralık Cuma günü saat 19.00’da gerçekleştirileceği ifade edilirken, festivale birçok ünlü isimde katılacak. Toplanan ve özellikle içerisinde kuru bakliyat olan erzaklar, festival sonrasında ise çeşitli mahalle muhtarlıklarından alınan listeye göre ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

"Biz burada para istemiyoruz; erzak istiyoruz"
Öte yandan şenlik havasında geçecek festival, sanatçı ve sporcu camiasını da bir araya getirecek. Etkinlikte, Mikrop Hikmet olarak bilinen sanatçı Hikmet Çetin’in bir konser vereceği öğrenilirken, yakın dövüş uzmanı Süleyman Kocabıyık da katılımcılara bir gösteri sunacak. Festivalde, semazen gruplarının da yer alacağını ifade eden sanatçı Hikmet Çetin, “Biz burada para istemiyoruz; en az bir poşet erzaklarla gelin diyoruz. Hedefimiz 8 bin aileye yardım etmek. Katılımcılar kuru bakliyatlarla festivalde yer alabilecek. Şenlik havasından yapılacak festivalde konserlerde yapılacak. Sürpriz sanatçılar olacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.