İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik başlattığı proje kapsamında 25 bine yakın çocuğa kıyafet yardımı yaptı. Kıyafet dağıtımı sırasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yer aldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi çocuklar için il genelinde bir proje başlattı. İl Milli Eğitim, proje kapsamında 30 ilçede 24 bin 809 çocuk için pantolon, gömlek, mont gibi giyim eşyalarından oluşan paketler hazırladı. Hazırlanan bu paketlerde, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin katıldığı programla Bornova Batıçim İlkokulunda dağıtıldı.

Aralarında 7 bine yakın Suriyeli çocukta var
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerinin sadece eğitim hayatı değil sosyal yaşantılarıyla da yakından ilgilendiklerini belirterek, "İzmir’deki yetim, öksüz ve özelikle dezavantajlı öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu giysileri hayırseverlerimizle birlikte tedarik ettik. 30 ilçedeki ihtiyaç sahibi çocuklarımızı Valiliğimiz ile giydirmiş olduk. Yaklaşık 6 bin 500 Suriyeli çocuğumuzu da bu projenin ardından giydireceğiz. Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişiminin yanında, okul dışındaki hayatlarıyla, sosyal yaşamlarıyla da ilgileniyoruz. Kış bu yıl İzmir’de biraz soğuk geçiyor ve bu yardıma ihtiyaçları vardı. Sosyal sorumluluk anlamında bu işe seven gönül veren insanların da onlara sahip çıkmalarını istiyoruz. Biz sadece hayırseverler ile ihtiyacı olan çocuklarımızı buluşturuyoruz" diye konuştu.