Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 93. yaşını yine coşkuyla kutladık. 2123 cumhuriyet gönüllüsü zeybek oynadı, kırmızı beyaz dev Türkiye haritasını oluşturdu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayraklı’dan, dosta düşmana gereken mesajı verdik” dedi.
Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramında önemli bir etkinlik düzenleyerek bayram kutlamalarına damgasını vurdu. En küçüğü 5, en büyüğü 78 yaşında olan 2123 Cumhuriyet gönüllüsü, 28 Ekim Cuma günü saat 19.23’te Smyrna Meydanında zeybek oynayıp Türkiye haritasını oluşturdu. Bu etkinlik genci yaşlısı binlerce kişi tarafından takip edildi. İzleyenlerin tüylerini diken diken eden bu etkinlik hem tarihe geçti, hem de rekor kırdı. Etkinlik aynı zamanda insanların oluşturduğu en büyük ülke haritası kategorisinde Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday oldu.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyete ve onun değerlerine her zaman sahip çıktıklarını belirterek, “Gerçekten güzel ve ses getiren bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimiz gazetelerin manşetlerini süsledi. Televizyon kanalları gün boyu etkinliğimize yer verdi. Bayraklı’nın, İzmir’in Cumhuriyete nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmir’in her yerinden katılım oldu. Kent dışından etkinliğimizi izlemeye gelenler oldu. Örgütlü bir belediyeyiz. Her mahallede semt merkezimiz var. Dershanemiz, kız yurdumuz, spor okullarımız var. Bizde insan gücü ve emeği ile onları çalıştırabileceğimiz bir ortam var. Yapılan etkinlik kolay bir iş değil. 1 saatlik gösteri için 2-3 ay öncesinden hazırlıklar yapılıyor. Türkiye’mizi, bayrağımızı, cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü seviyoruz. Türkiye’de ne varsa oynayanların içerisinde, oluşturduğumuz haritada o vardı" dedi.