Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğinde Ödüllü Festival Filmleri ile Dünya Sineması etkinliği bu sezon da devam ediyor.
Etkinliğinin ilk gösterimi İtalyan sinemasından oldu. ‘Sezar Ölmeli’, ‘Resurrection’ ve ‘San Lorenzo Gecesi’ gibi sayısız başyapıta imza atan Taviani Kardeşlerden sıra dışı bir masal; ‘Muhteşem Boccaccio’ filmi ile sezon açılışı yapıldı.
Her ay yeni bir film
Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nu hınca hınç dolduran İzmirliler sinemanın dahi kardeşleri Taviani kardeşlerden 13. yu¨zyılın karanlığından aşkla çıkan insanların muhteşem hikâyesini ilgiyle izledi. Paolo Taviani ve Vittorio Taviani kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı 2015 yılı İtalya-Fransa ortak yapımı film, 120 dakika sürdü. Orijinal dili İtalyanca olan altyazılı film, izleyenleri oldukça etkiledi. Her ay ödüllü dünya filmleriyle buluşturmaya devam edecek olan Konak Belediyesi 16 Kasım’da da Yönetmen Otto Bell’in Kartal Avcısı filmiyle sinemaseverleri buluşturuyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Konak Belediyesi’nin ücretsiz film gösterimi tüm İzmirlilere açık olacak.