Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 93. yılı kutlamalarını 7’den 70’e ’Bizim Sesimiz’ orkestrasının verdiği muhteşem konserle başlattı. Alsancak Vapur İskelesi önüne kurulan sahneden söylenen marşlara, şarkılara ve türkülere alanı dolduran yüzlerce İzmirli hep bir ağızdan eşlik etti.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı. Bir haftaya yayılan kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü çatısı altında kurulan ‘Bizim Sesimiz’ orkestrası konser verdi. 7’den 70’e farklı yaş guruplarından müziğe yetenekli seslerin bir araya gelerek oluşturduğu orkestranın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği konser büyük beğeni aldı. Koro Şefi Anıl Altınsoy ve Orkestra Şefi Nesrin Bayramoğullarının yönetiminde sahneye çıkan orkestra üyeleri izleyenlerden tam not aldı. Sonbahar akşamında İzmirlilerin içi söylenen marşlarla, türküler ve şarkılarla ısındı. Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı geceye Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ile çok sayıda İzmirli katıldı.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı konuşmada, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kendi sesimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi coşkumuzla, marşlarla, türkülerle, şarkılarla kutlayalım istedik. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun, İzmir’den yükselen bu coşkunun tüm Türkiye’yi sarmasını diliyorum. Bizim demokrasiye, özgürlüğe, adalete ihtiyacımız var" diyerek Cumhuriyet Bayramını kutladı. Konserde Damdaki Kemancı, Lüküs Hayat, Vardar Ovası ve İzmir Marşı’nın da aralarında bulunduğu repertuarla Cumhuriyet coşkusu İzmir Körfezi’nden Türkiye’ye yayıldı. Konser alanı dolduranların hep bir ağızdan 10. Yıl Marşını söylemesiyle son buldu.