İzmir Körfezi’nde uzun yıllar yolcu taşıyan Kordon Vapuru, emekliye ayrıldıktan sonra İzmir’in Çeşme ilçesinde batırılarak dalış turizmine hizmet etmesi için Çeşme Belediyesi’ne teslim edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çeşme Belediyesi’ne devir teslimi yapılan Kordon Vapuru’nda, batırma için gerekli olan söküm işlemleri başladı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ın, dalış turizminin geliştirilmesi için gemi batırma konusunda gösterdiği çaba, son aşamaya geldi. Uzun süren gemi batırma izninin alınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda Kordon Vapuru’nun Çeşme Belediyesi’ne verilmesine karar verildi. Geçtiğimiz hafta Çeşme Belediyesi’ne devir teslimi yapılan Kordon Vapuru’nda, deniz kirliliğine neden olabilecek aksamların sökülme çalışmalarına başlandı. Kordon Vapuru, söküm çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çeşme Limanı’na çekilecek.

Dalış turizmine hizmet verecek
Alınan bilgiye göre, Kordon Vapuru, Eşek Adası’nın Çeşme’ye bakan yönüne törenle batırılacak. Aralık ayı ortalarında gerçekleşmesi beklenen batırma törenini vatandaşların da izleyebilmesi için gemi temin edilecek. Dalış turizmine önemli katkı sağlanması beklenen Kordon Vapuru’nun batırılmasının ardından yaz aylarından önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınacak 2 geminin devir işlemleri sürüyor. İşlemlerin tamamlanmasının ardından 2 gemi, söküm işlemleri tamamlanarak Çeşme Limanı’na getirilecek. Gemiler, düzenlenecek törenle Çeşme Körfezi’ne batırılarak dalış turizminde hizmet verecek.
(İA-Y)