Geçtiğimiz yıl muhtarların karşılaştığı sorunlar ve sorunlar karşısında çözüm önerileri ile muhtarlık müessesesinin tarihsel bağlarını korumak amacıyla ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü Bergama’da da törenlerle kutlandı.
Bergama Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenlere İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Tank. Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Muhtarlar, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Tören ilk olarak Bergama Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aşağıkırıklar Mahalle Muhtarı Halil Erol’un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüye gelen Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Erol “Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık kurumu, 1829 yılından beri faaliyetini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan vatandaşlarımızın resmi kurumlar ile olan ilişkilerinde aracılık etmekte diğer yandan da temel gereksinimlerden biri olan katılımcılığı sağlamasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlarımız bulunduğu köy ve mahallelerde tüm kurumları temsil etmektedir ”dedi.
Muhtarların etkinliği ve kazanımları arttı
İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise muhtarların devlet ile vatandaş, vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, son dönemde yapılan düzenlemeler ile muhtarların hem etkinliği hem de kazanımları arttığını dile getirdi.
Öte yandan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de ’Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Yerel demokrasinin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli bir parçası olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum”diye konuştu.
Muhtarlar Günü dolaysıyla düzenlenen törenin ardından Bergamalı Muhtarlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun günü anlam ve önemi ile düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmak üzere İzmir’e hareket etti.