İzmir Büyükşehir ile Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan "Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi" ismiyle yapılan ortak projede; vadinin bir çok yerinin ağaçlandırmak yerine yeşile boyanmasına bir tepki de MHP Narlıdere İlçe Teşkilatı’ndan geldi.
Vadinin yeşillendirilmesi yerine adeta makyaj yapılarak Narlıdereliler’in bir şekilde kandırılmaya çalışıldığını savunan MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, "Ağaçlandırma işlemi yapmak yerine sihirbazlık beceresi ile illüzyon gösterisi yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu tablo fıkralara konu olacak bir durumdur. En kısa sürede var olan yeşile boyanmış alanların düzgün bir şekilde peyzaj çalışmaları yapılarak ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Büyükşehir ya da Narlıdere Belediyesi bu çalışmaları yapacak maddi olanaktan yoksun iseler biz MHP Narlıdere İlçe Teşkilatı olarak yeşile boyanmış alanları ağaçlandırmaya talibiz." dedi.
Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nda istinat duvarının olmamasının ayrıca heyelan riskini beraberinde getirdiğini ifade eden Keskin, "Akıllara durgunluk veren bir yöntem uygulanarak vadinin birçok yerinin kimyasal boyalarla yeşile boyaması ayrıca doğaya hakaret ve doğamıza büyük zarar vereceği tahmin edilmektedir. Belediye çalışanlarının yeşillendirme konusundaki bu anlayışlarının umarız bundan sonraki çalışmalarına örnek teşkil etmemesi, göz boyamak için değil de; gerçek çalışmaların yapılması tek dileğimizdir." diye konuştu.