İzmir Buca İlçe Müftülüğü 2016-2017 eğitim öğretim yılı Kur’an Kurslarında 4-6 yaş grubu Suriyeli öğrenciler için Kur’an Kursu eğitimi bu gün yapılan törenle başladı.
İzmir Buca İlçe Müftülüğü 2016-2017 eğitim öğretim yılı Kur’an Kurslarında 4-6 yaş grubu eğitim gören Suriyeli öğrenciler için Kuran’a Hizmet Derneği sponsorluğun da başlangıç programı düzenlendi.
FETÖ’den Buca Müftülüğü adına devir alınan eski adı Zafer Yurdu olan yeni adı ise “İhsan Hafızlık Kuran Kursu” olan ve teslim alındıktan sonra ilk defa bu etkinlik için kullanılan binada düzenlenen açılışta Kuran-ı Kerim okundu, Suriyeli minik öğrenciler tarafından ilahiler, şiirler ve duaların okundu. Etkinlikte Sponsor Kuran-a Hizmet Derneği tarafından yemek ve pasta dağıtımı yapıldı.
Kuran-a Hizmet Derneği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi yön kur üyesi Bünyamin Ertekin tarafından moderatörlüğü yapılan programa; Buca Müftüsü Muharrem Gül, AK Parti Buca İlçeye vekâleten bakan Başkan Bilal Özen, Ak Parti İl yöneticisi Şafak Yadigarbigün, İmam Hatip camiasının emektar ismi Hüseyin Yeşil Hoca, Kuran-a Hizmet Derneği yön kur üyesi Cemal Bekle, Burhan der Başkanı Salih Güzel, İmhad Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, Sivas Yiğidolar Federasyonu Başkanı Murat Urhan ve Suriyeli öğrencilerin aileleri katıldı.