Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilki geçtiğimiz ay düzenlenen “Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor” etkinliğinin ikincisinde de üretici kooperatiflerini yalnız bırakmadı.
Her ayın ilk Cumartesi günü Hatay Kapalı Pazaryerinde gerçekleştirilen ve İzmir’deki kooperatiflerin ürettiği doğal ürünlerin aracısız tezgaha çıkmasını sağlayan “Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor” organizasyonun Aralık buluşmasına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem üreticilerle sohbet etti hem de bol bol alışveriş yaptı.
Düzenledikleri bu buluşmaların onların ürünlerinin çeşitlenmesine vesile olacağına inandığını belirten Başkan Pekdaş, “Kooperatifler hem ürünlerini tanıtıyorlar hem de diğer üreticileri tanıyorlar. Üreticiler memnun, kooperatifler memnun, alışverişe gelen hemşehrilerimiz memnun. Güzel bir coşku var, memnuniyet var. Bu da bizi son derece mutlu ediyor” dedi. Kendisinin de bol bol alışveriş yaptığının hatırlatılması üzerine Pekdaş, “Benim için de güzel bir mola oldu. Pek çok ürün gördüm ve hepsinden birer birer aldım. Fiyatlar da oldukça makul. Hepsi el emeği göz nuru ürünler. Hepsinde çok emek var ve bu emeklere de değerini vermek lazım” diye konuştu.
İzmir’deki üretici kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünleri, aracısız ve ekonomik fiyatlarla tüketiciyle ulaşmasına vesile olan “Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor” etkinliğine bu ay 21 kooperatif katıldı. Organik tarım ürünlerinden süt ve süt ürünlerine kadar pek çok doğal ürünün bulunduğu etkinliğin ikincisinden de yüzleri gülerek ayrılan kooperatif üyeleri, Başkan Pekdaş’a memnuniyetlerini ileterek, vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür etti. Buluşmaların üçüncüsü 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek.