19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. İlk kez gerçekleşen törende Urla muhtarları adına Atatürk Anıtı’na Urla’nın en eski muhtarı olan Mehmet İrtiş tarafından çelenk sunuldu.
Töreninin ardından Çeşmealtı Panorama Restoran’da kahvaltı gerçekleşti. Urla Belediyesi tarafından muhtarlar için düzenlenen kahvaltıya Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve eşi Günay Uyar, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir ve Emine Sağlambaş, Jandarma Komutanı Cemil Erdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Yener Kırmızı ve Urla Belediyesi birim müdürleri katıldı.
Hem devleti hem de halkı temsil eden muhtarların ’Muhtarlar Günü’nü kutlayan Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar, Urla’nın gelişmesi için özveriyle çalışan muhtarlara teşekkür ettiler. 186 yıllık geçmişe sahip olan muhtarlık kurumunun artık bir günü olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden muhtarlar, Kaymakam Demiryürek ve Başkan Sibel Uyar ile birlikte dayanışma içinde Urla’da başarılı işlere imza attıklarını söylediler.