Son 3 sezonun Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) şampiyonu Yaşar Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı, bu sezona da şampiyonluk parolasıyla başladı. Yaşar’ın Sultanları, Aydın’da yapılan grup maçlarında tüm rakiplerini 3-0’la geçerek yenilmezlik serisini 35 maça çıkardı.
Son 3 sezonun şampiyonu, oynadığı tüm maçları kazanan ve bu sürede çıktığı 32 maçta yalnızca 4 set kaybeden Yaşar Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı, bu yıla da hızlı bir başlangıç yaptı. Aydın Efeler Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen grup eleme maçlarında, Yaşarlı kızlar, mükemmel bir performansla Manisa Celal Bayar, Isparta Süleyman Demirel ve Denizli Pamukkale üniversitelerini 3-0’lık skorlarla geçerek gruptan lider çıkıp üst tura yükselmeye hak kazandı. Yenilmezlik serisini 4. sezonun başında da sürdüren Yaşarlı kızlar, kendi rekorlarını da 35 maça çıkarmış oldu.
Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Yaşar Üniversitesi’nin antrenörü Bora Lale, “Çok kaliteli ve uzun süredir birbirleriyle oynamaya, başarıya ve kazanmaya alışmış bir takımımız var. Aramıza yeni katılan oyuncularımız da bu ritme kısa sürede uyum sağladı. Üç rakibimiz de güçlü ekiplerdi ve güzel mücadeleler sergilendi. İlk etabı başarıyla geçtik. Bu iş bir ekip işi ve biz 4. şampiyonluğu da İzmir’e getirmek istiyoruz” dedi.
Takım kaptanı Büşra Göral ise bu sezon da şampiyonluk kupasını kazanmak istediklerini belirterek, “3 yıl üst üste şampiyonluk yaşayan bir takımın kaptanı olmak çok güzel bir duygu. Hedefimiz yenilmezlik serimizi sürdürerek Mayıs ayında yine şampiyon olmak” diye konuştu.