Kamu düzeninin sağlanması için İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen faaliyetler sonucu; 5000 paket kaçak sigara, 133 şişe kaçak votka ile 41 şişe kaçak viski ele geçirildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kamu düzeninin sağlanması ve daha huzurlu bir Rize için suç ve suçlularla mücadele konusunda taviz vermeksizin operasyonlara devam ediyor. Gerçekleştirilen son operasyonlarda Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yapılan kontroller neticesinde çeşitli markalarda 5000 paket kaçak sigara, 133 şişe kaçak votka ile 41 şişe kaçak viski ele geçirildi.

Adli makamlardan alınan arama kararları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarda, olaylarla bağlantısı olduğu tespit edilen; 1’i Gürcistan uyruklu 2 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile serbest bırakıldı.

Gerçekleştirilen aramalar sonucu olaylarla ilgisi olan 2 kişiye 87.420,00 TL idari para cezası uygulanarak, tutanağı (TAPDK) Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumuna gönderildi.