Rizeli kadınların, gelir getirici faaliyetlerde bulunarak ev ekonomilerine destek verebilmeleri için merhum valilerimizden Yener Rakıcıoğlu’nun eşi Neşe Rakıcıoğlu tarafından Mikrofinans Rize Şubesine 50 bin TL’lik bağış yapıldı.

Mikrofinans Rize Şubesine,  merhum valilerimizden Yener Rakıcıoğlu’nun eşi Neşe Rakıcıoğlu tarafından yapılan 50 bin TL’lik bağış kapsamında, 9 kişiye toplamda 22.600,00 TL’lik kredi desteği sağlandı.

Rize İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr.Aziz Akgün ve İl genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı’nın da katıldığı programın ilk bölümünde Neşe Rakıcıoğlu tarafından Mikrofinans Rize Şubesine destek amacıyla yapılan 50 bin TL’lik bağış çekinin takdimi yapıldı.



TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr.Aziz Akgün burada yaptığı açıklamada; Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak Türkiye genelinde 40 bin kişiye, Rize’de ise 1.300 kişiye İl Genel Meclisince sağlanan fonlarla kredi desteğinde bulunduklarını ifade etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmada; merhum valilerimizden Yener Rakıcıoğlu’nun Rize’nin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olduğunun altını çizerek “Mikro kredi uygulaması Hindistan kökenli bir faaliyet. Başlangıçta bazı tereddütlerimiz vardı ama mikrofinans şubeleri aracılığıyla girişimci kadınlarımıza sağlanan fonlarla bugün gelinen nokta herkesin malumu. Kadınlarımız buradan sağlanan kredilerle kendilerine iş imkanı oluşturuyor ve bu sayede de ev ekonomilerine destek oluyorlar. Bu yönüyle Rize Mikrofinans Şubesi çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Vali Bektaş, ayrıca 50 bin TL’lik bağışta bulunan Neşe Rakıcıoğlu’na da teşekkür ederek, yapılan bu bağışın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Programın son bölümünde, kredi çeklerinin dağıtımı yapıldı.