Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Belediyesi, 19 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan engelli Fatma Koç’un kapısının önüne kadar parke taşı döşendi. Fatma Koç; “Artık eve hapis değilim, başkanıma teşekkür ediyorum beni hapis hayatından kurtardı” dedi.
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Ağabeyli Mahallesinin kilit parke çalışmaları sırasında Belediye Başkanı Necati Okay’a ulaşarak evinin önüne kadar parke taşı döşenmesini isteyen Fatma Koç’un isteği kabul gördü.
Ekiplerine talimat veren Başkan Okay, mahallenin Apallı obasındaki engelli Fatma Koç’un evinin önüne kadar kilit parke döşetti.
19 yıl önce yakalandığı kas erimesi hastalığının pençesinden kurtulamayan 26 yaşındaki Fatma Koç, sokak bağlantısından evinin önüne kadar olan bölümün kilit parke taşı döşenmesi sonrasında elektrikli sandalyesi ile artık mahallesinde gezebildiğini söyledi. Koç, “Başkanımız ve belediyemize teşekkür ediyorum. Burada hapis hayatı yaşıyordum, yollarımız toprak olduğu için elektrikli sandalyem ile gezemiyordum. Başkanım isteğimi kırmadı. Şimdi Mahallemizin her tarafı parke ile döşeli. Evimden tek başıma çıkıp mahallemdeki akrabalarımı ziyaret edebiliyorum. Benim dünyam da burası ve dünyamı zenginleştirenlerden Allah razı olsun” dedi.
Fatma Koç’un evine kadar giderek sevincine ortak olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise, “Biz vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Bu bölgede bir metrekare toprak yol bırakmayana kadar çalışmalarımız sürecek. Fatma kızımızın sevinci bütün yorgunluğumuzu alıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hemşehrilerimizi bir nebze olsun mutlu edebiliyorsak, en büyük mutluluğu biz yaşıyoruz demektir. Hizmetlerimiz bununla kalmayacak, kırsal ile ilçe merkezindeki standartlık mesafesini iyice daralttık ve daraltmaya devam edeceğiz” dedi.