Kahramanmaraş’ta Organ Bağışı Haftası dolayısıyla “Kalbinize bir sorun, hayat vermek ister mi?” sloganıyla yürütülen organ bağışı standıyla ziyaretçiler bilgilendirilerek, organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu’nun katılımı ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi’nde açılan stant ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Stant görevlileri, “Kalbinize bir sorun, hayat vermek ister mi?” sloganıyla sürdürülen organ bağışı kampanyası hakkında AVM ziyaretçilerine bilgiler veriyor. Birçok ziyaretçi, stantta form doldurup organ bağışında bulunuyor. Bağış yapanlara “organ ve doku bağış kartı” verilirken tüm ziyaretçilere de organ bağışının önemi hakkında broşür dağıtılıyor.
Her bağışın yeni bir hayat anlamına geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasını kapsayan hafta ‘Organ Bağışı Haftası’ olarak kutlanıyor. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesindeki en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesidir” dedi.
Organ bağışını “kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi” olarak tanımlayan Dr. Coşkun, kriterlere uygun olan herkesin organ bağışı yapabileceğini de dile getirdi.