Avukat Duran Karademir, vatandaşların bankaların kendilerinden 2007-2011 tarihleri arasında aldığı fazla hizmet bedellerinini yargıya başvurarak geri alabileceklerini söyledi.
Karademir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bankaların vatandaşlardan aldıkları fazla hizmet bedellerinin hepsinin iadesinin söz konusu olduğunu belirtti.
2007 ile 2011 yılları arasında 12 bankanın bir araya gelerek bir kartel oluşturduğunu ifade eden Karademir, "Vatandaşa olması gerektiğinden daha yüksek faiz uygulayarak alması gerekenden daha fazla para tahsil etmişlerdi. Danıştay’ın vermiş olduğu son kararda bunun tekrardan alınması yönündedir. Artık vatandaşlar yargı yoluna başvurarak bankaların oluşturmuş olduğu bu kartelden dolayı haksız yere kesilen, haksız yere kendilerinden alınan bu paranın iadesini alabilirler" dedi.
Bununla ilgili Türkiye’nin dört bir tarafında dava açılmaya başlandığını belirten Karademir, şöyle devam etti:
"Yaklaşık biz de bir aydan beri davaları açıyoruz. Artık bir engel kalmadı. Bu tarihler arasında kredi kullanan vatandaşlar varsa çekinmeden haklarını talep edebilirler. Bunun için yargı yoluna başvurabilirler. Daha önce yine dosya masraflarında alındığı gibi başvurularını yaparak gerek bireysel gerek avukatlarıyla beraber kendilerinden alınan bu fazla kesintileri tekrardan alabilirler. Ticari kredi, konut kredileri, araç kredileri, kredi kartları bütün krediler bu kartel kapsamına giriyor. Kredi kartlarına uygulanan faizler bunların içerisine giriyor. Bu tarihler arasında bankaların vatandaşlardan aldıkları fazla hizmet bedellerinin hepsinin iadesi söz konusudur."
Vatandaşların davasını açtıktan sonra bilirkişi incelemesi yapıldığını vurgulayan Karademir, "Bilirkişi sizden ne kadar haksız yere kesinti varsa onun hesabını yapıyor. Aynı şekilde de raporunu verip mahkemede buna göre kararını veriyor” dedi.