RİZE’nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere deresinde odun toplarken kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri arama başlattı.

Olay 22 Mayıs tarihinde Ormanlı Köyü yakınlarında yaşandı. Odun toplamak için İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı. Bu sabah, Kalkandere İlçesi yol ayrımında toplanan 15 kişilik JÖAK timi de botla suya inerek, İkizdere Deresi'nde yeniden arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği arama çalışması sırasında suya giren dalgıçlar derenin her iki yanında kayalık alanlarda arama gerçekleştirdi. Hala devam eden arama çalışmaları, dere suyunun bulanık ve su seviyesinin yüksek olması nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

HES BARAJ KAPAKLARI ANİDEN AÇILDI İDDİASI


Babası için sürdürülen arama çalışmalarını dere kenarından izleyen Yakup Yetimoğlu, İkizdere deresi üzerindeki hidroelektrik santralinin ikaz ve uyarı yapmadan aniden baraj kapaklarını açması sonucu babasının sulara kapıldığını öne sürerek olaydan şirketi sorumlu tuttu. Yetimoğlu şöyle dedi:

"HES barajında uyarı ve alarm sistemi yok. Babam derenin kenarına inmişti. HES’in su tutma kapaklarını bir anda açtılar. Babam, kulakları az duyduğu için suyun gelişini farketmedi, aniden gelen suya kapıldı. Babam gitti ama bu derede daha çok canlar gidecek. HES’i işletenler istedikleri gibi su bırakıyor, kesiyor. Bu uygulamanın faturası vatandaşlara çıkıyor. Devletin babamı bulmasını istiyorum."