Kalkandere ilçesindeki 22 köy muhtarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ile çok sayıda daire müdürü katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Yılmaz, Kalkandere’de yoğun bir yatırım dönemi geçirdiklerini belirterek, köy yollarının bakım, onarım ve asfalt kaplama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kaymakam Yılmaz, ayrıca Kalkandere Belediye Başkanlığı ile müştereken yürütülen bir konut projesinin olduğunu, bu projenin tamamlanması ile Kalkandere’de konut sorununun ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişi şeklinde gerçekleştirilen toplantının son bölümünde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı değerlendirmede, ilçe bazında yapılan muhtarlar toplantılarının ilkini İyidere İlçesinde yaptıklarını, Şubat ayı itibarı ile de bu toplantıyı Kalkandere’de gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Bektaş, Rize’nin önemli değerlerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesinin Kalkandere sınırları içerisinde bulunduğuna dikkat çekerek; “Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi Rize’de ki en önemli yatırımlardan biri. OSB’nin Kalkandere’de oluşturulması için uzun yıllar ve mesailer harcandı. Bu anlamda emeği geçen herkese huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Şuan itibariyle Kalkandere OSB’de 3 işletmenin imalata başladığını belirten Vali Bektaş, “Yılsonuna kadar bütün işletmeler imalata başlamış olacak. OSB Kalkandere için önemli bir değer. Bizde Kalkandere İlçe merkezi ile OSB’yi birbirine bağlayacak yeni bir yolun yapılması için gerekli çalışmaları başlattık. İnşallah en kısa sürede bu yolun inşasına başlanacak. Oluşturacağımız bu yeni bulvar ile Kalkandere’yi OSB’ye, Ovit’e ve Erzurum’a bağlamayı amaçlıyoruz. Bu proje Kalkandere’nin çehresini değiştirecek ve ilçeye ciddi bir açılım sağlayacak” şeklinde konuştu.