Türkiye 40 yıldır kendi içinde ürettiği, beslediği, büyüttüğü, vatan ve millet hainlerinin, satılmışlarının, gözü dönmüş cuntacı canilerinin hiç affedilmesi mümkün olmayan kanlı kalkışmasıyla karşı, karşıya kaldı. Basiretli, cesur, hayatı boyunca dik duran, yaratıcısına karşı sarsılmaz ve çok kavi imamını ve halkına olan tam güveniyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değişmez duruşu ile beklenmedik büyük bir badireyi ülke ve millet olarak çok şükrü atlatmış olduk. Ama esas görevimiz şimdi başlıyor. Şimdi bu Fetocu hain cuntacılara hesap sorma ve devletimizin yara alan kurum ve kuruluşları yeniden milli ve yerli kadrolarla donatma çalışmaları başlamış bulunuyor.

Devlet’e karşı 15 Temmuz’da başlatılan bu alçak kalkışmanın öğrenilmesiyle birlikte, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’da soğukkanlı, kararlı ve dik duruşlu, haşmetli tavrıyla, vatanına, milletine olan sevgi ve bağlılığı, birliğimiz ve manevi kutsallarımızın vermiş olduğum sağlam imanları gereği sayesinde bu alçak kalkışmayı, milletimize yönelik yapmış oldukları çağrılarıyla, tankların üstüne çıkan ve tankların, topların acımasızca, rastgele ateşleri altında şahadet şerbetini içmek için kendini silahsız olarak, silahlı canilerin karşısına siper eden sivil kahraman vatan evlatlarımızın korkusuz direnişiyle 208 şehit vererek, bu hain darbeyi bertaraf etmeyi, Allah-ü telanın yardım ve inayetiyle durdurmayı başarmış olduk. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, halkımıza çağrıları üzerine, bütün Türkiye genelinde olduğu gibi, Rize’de de binlerce genç, yaşlı, orta yaşlı, anneler, ablalar, ereklerimiz, kızlarımız, çoluk, çocuk demeden bu alçak darbe harekâtının duyulmasıyla birlikte, geçmişte emsali görülmemiş bir şekilde, , Ak Parti Rize İl başkanlığının önünde yığıldık. Oradan birkaç saat içerisinde toplanan binlerce kişiyle tekbirlerle, Rize Cumhuriyet Meydanına geçtik. Türk bayraklarımızla, tekşirlerle, tekbirlerle, bir Atatürk caddesine koştuk, bir Cumhuriyet meydanına koştuk. Sabahlara kadar uyumadık. Sabah namazını kılıp kısa bir dinlenmeden sonra herkes çalışmakta olduğu işimize dönüyoruz. Hiç bir taşkınlığa ve provokasyona meydanlarda izin verilmiyor. Milli İrade nöbetimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın, “Evlerinize dönebilirsiniz” sözüyle ancak son bulacaktır.

Bu süreci, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, çok başarılı bir şekilde yönetim kurulu üyeleri ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Saadetin Türüt ve yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları, bir kısım diğer siyasi partilerin yöneticileri, üyelerinin de katılımıyla, Cumhuriyet meydanında halkımızla birlikte demokrasi nöbetinin en güzel şekilde sürdürmekteyiz.

Türk halkının, tek vücut, tek kalp olarak milletimize yapılmak istenen bu alçak FETÖ’cu cuntacılarının kalleş direnişine kahramanca direnerek, 15 Temmuz gecesinden bugüne değin devam eden, Milli İradeyi ve demokrasiyi kollama ve yaşatma nöbetlerinde, Rize Valimiz, Rize Belediye Başkanımız ve ekibi, Rize Emniyetimiz ve ekibi, Recep Tayip Erdoğan Üniversitemiz, Rize İl Müftümüz ve ekibi,  STK’larımız, birçok hizmet kuruluşumuz itidalli bir şekilde, Türk insanına ve Müslümana yakışır bir şekilde her akşam meydanı dolduran binlerce halkımızın yanında bulunarak hep birlikte güven ve huzuru içerisinde demokrasi nöbetimiz devam etmektedir.

Akşamının ve geçenin, ilerleyen saatlerinde, Milli İrade nöbetlilerimize, Ankara, Rize arasında mekik dokuyan, Rize Milletvekillerimizde katılarak halkımıza yaptıkları hitaplarla gücümüz, direncimizin yenilenmesini sağlamaktadırlar. Bu demokrasi nöbetinde en büyük hizmeti veren kuruluşumuzun başında ÇAYKUR’umuz gelmektedir.  Çaykur Genel Müdürlüğümüze ait iki katlı tanıtım ve ikram tırımız 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsünden bu zamana kadar, Cumhuriyet meydanında konuşlandırılan alanda 24 saat boyunca halkımıza sıcak çay ve soğuk su ikramında bulunmaktadır. Her geçe halkıyla birlikte Cumhuriyet meydanında bulunan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na Çaykur tırından 24 saat boyunca vermiş olduğu bu önemli hizmetinden dolayı Rizeli vatandaşlar, tebrik ve teşekkürlerini iletmektedirler. Rize Belediyemiz, Rize Ticaret Borsamız, Rize Beşir Derneği gibi kuruluşlarımızın stantlarından halkımıza çay ve su ikramı hizmetinde bulunmaktadırlar.

Netice olarak, 12 Eylül 1980 darbesinden 36 yıl gibi uzun bir aradan sonra, sözde TSK mensubu olan bu vatan ve millet düşmanları, birçoğu aklını FETÖ’ya satılmışlar tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan, 15 Temmuz 2016 cuntacı askeri darbe teşebbüsünün duyulduğu andan itibaren, geçmiş darbeler tarihinde ender görülen bir biçimde meydanlara, sokaklara, köprülere, kurum binalarına akın, akın, dalga, dalga akan bu kahraman gerçek vatan evlatları, bu ülkenin gerçek sahipleri, gerçek polisleri, gerçek askerleri, gerçek bürokratları, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ülkenin gerçek sahiplerinin kimler olduğunu bu hainlere göstermişlerdir. Bu demokrasi şeritlerimize Allah-ü teladan rahmet, alilerine sabrı cemiler diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rize’mizden de Türkiye genelinde 11 şehit vererek, bu kahraman Rizeli şehitlerimizi, diğer şehit kardeşlerimiz gibi tarihin altın sayfalarında yerlerini almışlardır. Son söz, Allah-ü tela, Bakara Süresinin 216’cı Ayetinde, “SİZİN HAYIR SANDIĞINIZ ŞER; ŞER SANDIĞINIZ ŞEYDE HAYIR VARDIR ALAH (CC) BİLİR SİZ BİLMEZSİNİZ.” buyurmuştur.