İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyespor’un ortaklaşa hazırladığı Özel Çocuklar Sportif Şenliği Belediyespor salonunda düzenlendi.
Belediyespor salonunda bir araya gelen engelli öğrenciler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Balon patlatma, halat çekme, çember oyunu, sandalye kapmaca gibi oyunlara ilçe protokolü de öğrencilerin oyunlarına eşlik etti. Eğlenceli anların yaşandığı şenlik ödül töreni ile sona erdi.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak özel çocuklarımıza bakmak ile kutsal bir görevi yerine getiren ve bu çocukların her türlü cefasını çeken engelli ailelerimizin her zaman yanındayız. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek engelli ailelerine yönelik aile içi seminerler, engelli ailelerinin evlerinin temizliği, tamiratı ve bakımının yapılması, engelli ailelerinin haftada bir gün Bursa’daki sağlık kuruluşlarına ulaşımının sağlanması ve aynı zamanda karşılıksız bir şekilde sürdürdükleri bu onurlu görevlerinde onlara destek olmak için ailelerimize moral geceleri düzenliyoruz” dedi.
Şenliğin bu sene 5’ncisinin düzenlediğini aktaran Başkan Aktaş; “Bu sene 5’incisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize; İnegöl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yenice Ömer Osman Çağlayan Mesleki Eğitim Okulu, İnegöl Belediyesi Bursa Özel İdare Müdürlüğü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğü 23 Yaş Üstü Engelliler Eğitim Merkezi ve ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki toplam 270 civarında engelli öğrencimiz katıldı” dedi.
Özel Çocuklar Sportif Şenliğindeki amacımız; çocukları derecelendirmek ya da sınıflandırmak değil, engelliler için farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Aktaş; “Engellilerin de yaşamın içinde olduğunu, onlarla beraber yaşamamız ve onlara acımak yerine fırsat vermemiz gerektiği mesajını kamuoyuna vermek istiyoruz” diye konuştu.