Karaman’da mahalle muhtarları toplantısının ikincisini yapıldı.
Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığını yaptığı toplantıya, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Vali Yardımcısı Kenan Eskin ile daire müdürleri ve 63 mahallenin muhtarı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Tapsız, toplantıda muhtarlar ile kurum müdürlerini bir araya getirdiklerini, muhtarların her türlü talep ve şikayetlerini dinleyeceklerini ve sorunlarına çözüm arayacaklarını ifade etti. Vali Tapsız, ülkemizin 15 Temmuz akşamı tarihinin en kritik günlerinden birini yaşadığı belirterek, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına karşı, milli iradeye sahip çıkan Karaman halkına teşekkür etti. Tapsız, "15 Temmuz gecesi 246 şehit verdik, bu şehitlerimizden ikisi de muhtardı" dedi.
“Tüm ihtiyaç sahibi insanlarımızı tespit ederek gereken desteği vereceğiz”
Vali Tapsız, muhtarların sorunlarının farkında olduğunu belirterek, onlardan gelen sorunları tek tek dinleyeceklerini ve değerlendireceklerini ifade etti. Muhtarlardan, mahallelerinde aç, açıkta, bulunan ihtiyaç sahibi yoksul, yaşlı, kimsesiz insanların tespit edilerek ilgili kurumlara bildirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen Vali Tapsız, mültecilere de aynı duyarlılıkla hareket edilmesini istedi. Vali Tapsız, Karaman’da faaliyet gösteren pansiyon, yurt gibi binaların kurulacak bir komisyon marifetiyle sıkı bir şekilde denetleneceğini söyledi. Mahalle muhtarlarından bölgelerinde bulunan okulların eksiklikleri, ihtiyaçları konusunda valilik ya da milli eğitim müdürlüğü ile diyalog halinde olmalarını da isteyen Vali Tapsız, muhtarlardan kendi mahallerinde yasa dışı olarak bulunan dernek evi, öğrenci pansiyonu ve yurtlarda kalan ortaöğretim öğrencileri varsa bunların derhal milli eğitim müdürlüğüne ve emniyet müdürlüğüne bildirmelerini istedi.
Toplantıda muhtarlarla birlikte uyuşturucu, cinsel istismar ve intihar vakaları ele alınarak sorunlar iletildi. İlerleyen zamanlarda mahalleleri ziyaret ederek muhtarlar ve halkla bir araya geleceğini belirten Vali Tapsız, muhtarlarla her zaman istişarelerde bulunarak en güzel ve en doğru olanın yapılacağını belirtti.