Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2016 yılınde 105 yangın ve kazaya müdahale etti.
Başkan Karaçanta, belediyerin hiç şüphesiz en önemli birimlerinden birisi itfaiye müdürlüklerinin olduğunu, günün 24 saatinde görevi başında olan itfaiye ekipleri olası bir doğal afette can ve mal kurtarma görevleri üstlendiğini belirtti.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “İtfaiye Müdürlüğü personelimiz bu önemli görevlerini özveriyle sürdürüyor. Her yeni güne itfaiye araçlarının ve yangın sırasında kullanılacak araç gereçlerin bakımını yaparak başlayan itfaiye ekiplerimiz olası bir yangına müdahale için her zaman hazır durumda bekliyor. En son teknoloji ürünü ekipmanlarıyla yangınlara karşı mücadeleye her daim hazır kıta bekleyen İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz gece gündüz demeden olabilecek her türlü felakette kurtarma çalışmaları için her zaman göreve hazır olarak mesai yapıyor” dedi.
Öte yandan İtfaiye Müdürlüğü merkez, ilçeler ve merkez köylerde 2016 yılı içerisinde meydana gelen 99 adet yangın ve 6 adet araç kazasına anına müdahale ettiği ortaya çıktı.
Kars Belediyesi itfaiye müdürlüğü ekipleri, 2016 yılında 34 ot yangını, 42 ev yangını, 11 araç yangını ve merkezde 12 ot yangını olmak üzere toplam 105 yangın ve kazaya müdahale etti. İtfaiye Müdürlüğü’nden çıkan araç sayısı ise 209’u buldu.