Kars Valisi Rahmi Doğan, ‘Akıllı Kent Uygulaması’na geçilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.
Serhat Kalkınma Ajansı’nda (SERKA) düzenlenen toplantıya Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile daire amirleri katıldı. Toplantı öncesi basına açıklama yapan Vali Rahmi Doğan, “Akıllı Kent Uygulaması’na geçen Antalya ve Karaman var. Kars üçüncüsü olacak inşallah” dedi.
Kars’ta da benzer çalışma yaptıklarını ifade eden Vali Doğan, “Akıllı Kent dediğimizde biraz daha geniş bir yelpaze olduğu için nerede ne yapabiliriz? Kars’ta hangi imkanları kullanabiliriz? Kurumlar açısından ne katkı verebiliriz? Bununla ilgili istişare toplantısı olacak. Arkadaşların bir sunumu olacak onu dinleyeceğiz. Daha sonra yerelde bizler bu toplantıya ne kadar destek verebiliriz? Ona bakacağız. Tamamen Valiliğimizin koordinesinde, başkanlığında olacak. Belediyemiz var, üniversitemiz var, diğer kurumlar var. Kars’ta güzel şeyler olacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’ın kentle yakından ilgilendiğini belirten Vali Doğan, “Sayın Bakanımızın buraya ilgisi fazla. İki hafta da bir ziyaret ediyor, her ziyaretinde de yeni müjdelerle geliyor, giderken de yeni vaatlerle gidiyor. Dolayısıyla bu bizi sevindiriyor. Kars olarak bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Biz de üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız, gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Toplantında daha sonra PTT Genel Müdürlüğü tarafından Akıllı Kent Uygulaması sunumu yapıldı.