Karsspor Kulübü bünyesinde kurulan bayan futbol takımı, Kars’ta bir ilke de imza attı. Daha önce gerçek anlamda bayan futbol takımı bulunmayan Kars 2017 yılında Türkiye Yıldız Kızlar Şampiyonası katılacak.
25 futbolcudan oluşan takımın büyük çoğunluğu aynı zamanda lise ve üniversite öğrencisi olan Karsspor bayan futbol takımı antrenmanlarını Teknik Direktör Mehmet Ali Armağan Ağyol, nezaretinde sürdürüyor.
Karsspor Külüp Başkanı Muharrem Yıldız, Devlet Su İşleri (DSİ) Spor tesislerinde hazırlıklarını sürdüren bayan futbolcularla bir araya geldi. Bir süre antrenmanı izleyen Başkan Yıldız, daha sonra bayan futbolcularla tanıştı.
Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, “Birlikte güzel şeyler yapacağız. Belki de sizin sayenizde Kars’ın spora bakış açısını değiştireceğiz. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde spor ile alakalı biraz daha sevgisizlik olduğu için sizler bu anlamda ciddi katkı sağlayacaksınız” dedi.
Bayan futbolculara her türlü desteği vereceğini ifade eden Muharrem Yıldız, “Sizden devam etmenizi istiyorum, bizim her türlü desteği vereceğimizi bilin, birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yeter ki siz gayret edin. Bu şehirn sporu sevmesini sizinle birlikte, taraftar kitlesinin bayanlardan oluşmasını sağlayabiliriz. Onun için siz Kars’ın sporuna ciddi manada katkı sağlayacaksınız. Medeni cesaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Tekrar söylüyOrum biz de sonuna kadar destek olacağız” şeklinde konuştu.
Daha sonra bayan futbolculara tek tek tanışan Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, sporcuların isteklerini dinledi, Yıldız, bayan sporculara başarılar dileyerek DSİ Spor Tesislerinden ayrıldı.