Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Kars Belediyesini birçok konuda uyardığını ve eleştirdiğini belirtti.
Kars’ta yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Yaver Özcan, yaptığı basın açıklamasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özcan, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı, Başkan Yardımcılarını ve Meclis Üyelerini herkesten çok kendilerinin eleştirdiğini söyledi.
Bir gazetecinin, Kars Belediye Başkanlığı’na alınacak personellerin Milliyetçi Hareket Partisi’nin rızası alınarak alımların yapıldığı hakkında bazı dedikodular var bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz? Sorusu cevaplayan Başkan Yaver Özcan, “Milliyetçi Hareket Partisi mensubu bir Belediye Başkanımız var. Yaklaşık 3 yılı tamamlanacak olan bir yerel seçim yaşadık, vatandaşlarımızın, Karslı hemşerilerimizin lütfu ve oyları ile Milliyetçi Hareket Partisi üyeli bir arkadaşımız Belediye Başkanı diğer arkadaşlarımızda Belediye Meclis Üyesi oldular. Ama Sayın Genel Başkanımızın da her zaman söylediği gibi Belediye Başkanları, şehrin Belediye Başkanlarıdır. Partilerden ziyade şehrin menfaatlerini gözetmelidir, öyle davranmalıdır. Bizim Belediye Başkanımız kazandığı gün itibariyle partili rozetini çıkartmış ve şehrin Belediye Başkanı olmuştur. Şehrin Belediye Başkanı olan Başkanımızın kendi şahsından memnuniyet kamuoyunun dikkatinde ve bilgisindedir. Biz parti olarak, siyasi kimliğimiz var, siyasi beklentileri olan siyasi söylemleri olan 48 yıllık bir kurumsal kimliğiz. Bizim belediyeye bunu yapın, bunu yapmayın, bunu alın, bunu verin gibi bir şey söyleme ihtimalimiz yoktur, böyle bir şey de mümkün değildir. Çünkü belediyeyi yöneten bir başkan var, belediye meclis üyeleri var orada bir kadro var. Orası aynı zamanda bir kamu kuruluşudur, bir siyasi parti değildir” dedi.
Bizimle Belediyenin, Belediye Başkanımızın, Belediye Meclis Üyelerimizin, oradaki bir takım arkadaşlarımızın bizimle olan hukuku sadece partili üye olma hukukudur, bunun dışında belediyenin almış olduğu kararlar, şehre yapılması planlanan projeler ve diğer aklınıza gelen her şey belediyenin kendi uhdesinde, kendi içinde yapmış olduğu işlerdir diyen Özcan, “Biz parti olarak çeşitli konularda kendi görüşlerimizi söyleriz. Çeşitli konularda uyarırız, hatta ve hatta eleştiririz. Çünkü sonuç itibariyle bizim parti olduğumuzdan dolayı daha iyi şeyler olsun, şehrimize iyi hizmet olsun bu malumunuz Kars küçük bir şehir, partiye yansır. Biz bu konularda zaman zaman Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi şiddetli de eleştiririz, daha iyi hizmet etsinler diye ama sorduğunuz sorunun cevabı şu; Belediye bir resmi kurumdur, burası bir siyasi kurum. Oradaki işleyişe biz karışmayız. Uzaktan yakından bizimle alakalı değildir. Öyle bir şey de söz konusu değildir. Sadece oradaki Başkan ve Meclis Üyeleri bu planlamaları ve o kadroyu belediye ile ilgili ne varsa onlar yapar bizim müdahale etme gibi bir konu söz konusu değildir” diye konuştu.