Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlarıyla kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı.

Trafik kazasında Kıbrıs gazisinin ölümüne sebebiyet veren kamyonet sürücüsü tutuklandı Trafik kazasında Kıbrıs gazisinin ölümüne sebebiyet veren kamyonet sürücüsü tutuklandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) yetkilendirdiği Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından Kastamonu Üniversitesi Biyoloji lisans programı için 5 yıl, Matematik lisans programı için ise 2 yıl süreyle akredite edildi. Bu akreditasyonlarla Fen Fakültesi, tüm aktif bölümleriyle akredite olmuş oldu.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Çeter, aldıkları akreditasyon belgeleriyle gurur duyduklarını ifade ederek, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a da desteklerinden ötürü teşekkür eden Prof. Dr. Çeter, Biyoloji ve Matematik bölümlerinin kazandığı akreditasyon belgelerinin, öğrencilere daha geniş iş imkanları sağlayarak kariyer yolculuklarını destekleyeceğini vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Fen Fakültesini akreditasyon başarısından dolayı tebrik ederek, Üniversitede kalite odaklı çalışmaların aktif bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Kalite eksenli çalışmaların yaygınlaştırılmasında son zamanlarda Üniversitede önemli adımlar atıldığını ifade ederek, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini ileten Topal, bu alanda çaba gösteren Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve kurul üyelerine de teşekkür etti.