Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısından Kastamonu’nun önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti.
Ilgaz’da ev sahipliği yaptığımız AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, üç gün süren toplantıda Kastamonu’nun tanıtımını en iyi şekilde yaptıklarını ve ilin ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli görüşmeleri gerçekleştirme fırsatı bulduklarını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Erol Kaya, 11 Bakan Yardımcısı ve 200’ün üzerinde belediye başkanı ile il genel meclisi başkanın yer aldığı toplantıda Kastamonu’nun 12 ay turizm yapılabilecek bir şehir olduğunu tüm yöneticilere anlattıklarının altını çizen Başkan Babaş, “Memleketimiz için yaptığımız projeleri tüm misafirlerimize anlatma fırsatı bulduk. Başbakan Yardımcımız hemşehrimiz Sayın Numan Kurtulmuş ile ilimizin elzem konularıyla ilgili uzun soluklu görüşme fırsatı bulduk. Kendisi bizlerin her zaman destekçisi olacağını belirtti. Dedesinin Kastamonulu olmasından ötürü kendisinin de Kastamonu’yla özel bir bağı olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, ilimizle ilgili her konunun takipçisi olacağını ifade ederek bizleri mutlu etti” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın da Kastamonu için her türlü girişimde kendilerinin destek sözü vermesinden ötürü büyük mutluluk duyduğunun altını çizen Başkan Babaş, “AK Parti İl Başkanımız Halil Uluay, Milletvekillerimiz Metin Çelik ve Murat Demir ile birlikte yaptığımız her görüşmede genel ve yerel projeleri gerekli mercilere en iyi şekilde anlatarak Bakan Yardımcılarımıza bakanlıklarda olan konularla ilgili hızla çözümler getirilmesi talebinde bulunduk. İnanıyorum ki 2017 yılında ilimizin özellikle ulaşım ve sağlık noktasında atılacak hızlı adımlarla” ifadelerini kullandı.
Medeniyet ve maneviyat şehri Kastamonu’nun her özelliğinin tüm misafirlerin takdirini kazandığının altını çizen Başkan Babaş, özellikle tarihi ve kültürel çalışmaların amacına ulaşmaya başladığını görmenin de mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Kastamonu’nun Dünya Miras Listesi’ne girmesi için Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile tüm belediye başkanlarının desteğini arkasına aldığının da altını çizen Babaş, “Büyük Türkiye’nin Güçlü ili Kastamonu hedefine ulaşmak adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. İlimizde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantımızın önce ülkemize sonra ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor başta Başbakan Yardımcımız hemşehrimiz Sayın Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya olmak üzere ilimizi şereflendiren tüm katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.