Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Gazze’de ateşkes ve esir takasına ilişkin yürütülen görüşmelerin hassas bir aşamada olduğunu ifade etti.

Kasapoğlu’ndan CHP’li belediyelerin ‘borç pankartına’ yanıt: “Mazeretin arkasına sığınamazsınız” Kasapoğlu’ndan CHP’li belediyelerin ‘borç pankartına’ yanıt: “Mazeretin arkasına sığınamazsınız”

Katar, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve rehine anlaşması sağlanmasına yönelik diplomatik çabalarını sürdürüyor. Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani gerçekleştirdiği basın toplantısında, görüşmelerin “hassas bir aşamada” olduğunu ifade etti. Al-Thani, “Müzakerelerde bazı aksaklıklar yaşanıyor ve biz bu acıya son vermek için bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi. Al-Thani, “Uluslararası topluma sürekli olarak sorumluluklarını üstlenmesi ve bu savaşı durdurması çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu. Al-Thani ayrıca Gazze halkının kuşatma ve açlıkla karşı karşıya olduğunu, insani yardımın "siyasi şantaj aracı" olarak kullanıldığını vurguladı. Katar’ın en başından beri savaşın genişlemesine karşı uyarıda bulunduğunu belirten Al-Thani, “Bugün farklı cephelerde çatışmalar görüyoruz” ifadelerini kullandı.