Kalite Derneği (KALDER) Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu tarafından ’Mükemmellik yolunda değişim yönetimi’ temalı 2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi düzenlendi.
Kentte bulunan bir otelde düzenlenen zirveye, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından zirvenin açılışk konuşmasını yapan KALDER Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başyazıcıoğlu, "Ülkemizde toplam kalite yönetim felsefesini yaymayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan KALDER, dönemim Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da desteklerini alarak 1990 yılında kurulmuştur. Vizyonu ise 2023 yılına kadar ülkemizde mükemmellik kültürünü kişileştirmiş rekabetçi kurum ve kurumlar yaratılmasına katkıda bulunmaktadır" dedi.
KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı da, Kayseri’de olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Doğduğum şehir Kayseri’de sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Bu dinamik, kazanan, kazandıran ve girişimci ruhlu insanların olduğu bu şehirde olmaktan gerçekten son derece gurur vericidir. KALDER kurulduğu 1990 yılından beri mükemmelliği paylaşıyor. Biz kurulduğumuz ilk yıllarda önemli topluluklarla kalite çalışmaları ile yola koyulduk. Gün geçtikçe büyüyerek gelişti ve bugün 2 bin 300 üyeye ulaştık. KALDER şubeleri ve temsilcilikleri ile olabildiğince gerilim sağlıyor ancak önümüzdeki yıllarda bu gerilimimizi daha da homojen hale getirmek için bir takım projelerimiz var" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Zekeriya Güney de, bu tarz programları önemsediklerini kaydetti. Güney, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kayseri Valiliği olarak sanayi ve ticaret kenti olan ilimizde kaliteli ve mükemmellik kavramlarının bu tarz programlar ile desteklenmesini önemsiyoruz. Küreselleşen ve adeta global bir köy haline gelen dünyada rekabet ortamında, özel sektörde, kamu sektöründe, yerel idarelerde ve sivil toplum kuruluşları gibi toplumun her alanında kalite anlayışının yaygınlaştırılarak mükemmellik kültürüne dönüştürülmesi, ülkemizin rekabet gücünün ve refah seviyesinin artırılması bakımından önem arz etmektedir."
Konuşmaların ardından AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun başkanlık yaptığı oturumda, ’Tüm paydaşlara değer katarak değişim yaratmak’ konulu söyleşi ve ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’in oturum başkanlığını yaptığı ’Endüstri 4.0 ve değişim yönetimi’ konulu söyleşi düzenlendi.