Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyaretinde Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarından övgüyle söz eden Bakan Özhaseki, "İnşallah her şehrin belediyesi Kayseri belediyesi gibi olsun." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Belediye Hizmet Binası Başkanlık Girişinde karşıladı. Ziyarete Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar da katıldı.
"YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ"
Bakan Özhaseki’yi "Yuvanıza Hoş Geldiniz" diyerek karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 147 yıllık bir belediye olduğunu ve planlı bir gelişme kültürüne sahip bulunduğunu belirterek, Kayseri’deki belediyeciliğin en önemli döneminin Özhaseki Başkanlığındaki son 20 yıl olduğunu söyledi. Kayseri’nin her zaman kendi yağıyla kavrulan bir il olarak bilindiğini dile getiren Başkan Çelik, "İnşallah şimdiye kadar kamu kaynaklarından biriken alacaklarımızı Bakanımız sayesinde alacağız" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteklerini de dile getiren Başkan Mustafa Çelik, KASKİ’nin 10 yıllık işi 2-3 yılda yapabilmesini sağlayacak bir kaynağın İller Bankasından temin edildiğini söyledi. Başkan Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için de kaynak ihtiyacının desteğini aldıklarını dile getirdi.
BAKAN ÖZHASEKİ HİZMETLER NEDENİYLE TEŞEKKÜR ETTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de belediye başkanlığı döneminde Kayseri için elinden geleni yaptığını ve bu birikimle bakanlıkta çalıştığını söyledi. Kayseri’de başka illerin tersine bir uyum kültürü bulunduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, "Şehir için elimizden ne gelirse seferber oluyoruz. Başka illerde kurumlar arasında çekememezlik var. Şükür ki, Kayseri’de böyle bir durum yok" dedi. Aynı zamanda Kayseri milletvekili olduğu için Kayseri’nin projelerini takip ettiğini de belirten Bakan Özhaseki, bugüne kadar 15 Temmuz süreci nedeniyle düşündükleri bazı çalışmaların aksadığını dile getirdi ve bugünden sonra her 15 günde, bir bakanla birlikte Kayseri’ye gelerek o bakanlık bünyesindeki yatırımları takip edeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin özellikle ilçelere yaptığı yatırımlar üzerinde de duran Bakan Özhaseki, "İlçelerimiz ve mahalleleri çok büyük bir yatırımlar alıyorlar. Bu yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah her şehrin belediyesi Kayseri’deki gibi olsun." ifadelerini kullandı.