Kayseri’de bamya fiyatlarının yüksek olduğunu ve bu yüzden bamya satışlarının azaldığını söyleyen bamya satıcısı Cuma Tan, bamyanın fiyatının yüksek olması nedeniyle satılmasının da zor olduğunu söyledi.
Kayseri’de kilogramı 140 TL’ye tezgahlarda yerini alan Amasya bamyasının satış fiyatı çeyrek altınla yarışıyor. Yeni mamul bamya fiyatlarının arttığını ve bu yüzden dolayı bamya satışlarında da azalma olduğunu söyleyen Kayserili esnaf Cuma Tan, fiyatları eleştirdi. Tan, hem kendilerinin hem de vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.
Tan, "Bamya fiyatları çok yüksek seyrediyor. Ramazan ve Kurban bayramlarından önce 1. Sınıf Amasya çiçek bamyasının kilosunu 90 TL’den satıyorduk. Taze mahsulün çıkmasıyla beraber bu fiyat yüzde 50 artış gösterdi ve 140 TL’yi buldu. Haliyle satılmaz oldu. Ucuz olsun ve tüm halkımız tüketsin. Bizde satalım ama 140 TL olunca 100 gram, 200 gram gibi satışlar oluyor. Buda çok düşük. Taze mahsulün çıkmasıyla beraber fiyatlarının da yükselmesinin bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.
Mustafa Ozan isimli vatandaş da, "Bamyanın fiyatı çok pahalı. Mutfaklara girmiyor. Fiyatının düşürülmesini istiyoruz. Fiyatı yüksek olduğu için alamıyoruz. Bütçemiz yetmiyor. Bamya fiyatları yükselmeden önce bamyayı tüketiyorduk ama fiyatlarına zam gelince tüketemez olduk" diyerek fiyatların azalmasını istedi.