Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında ilçelerde yapacağı yatırımlar için ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla bir toplantı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’yi daha konforlu bir şehir yapmak için ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 16 ilçenin belediye başkanlarıyla Harikalar Sofrası’nda bir araya geldi. Toplantıda 2017 yılında ilçelerde yapılacak olan hizmet ve yatırımlar ele alındı. Değişik vesilelerle ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek ilçelerin beklentileriyle ilgili bilgi aldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, göreve başladığından bugüne kadar tüm ilçelere birkaç kez gittiğini hatırlattı. İlçelerin ihtiyaçlarını belirlemek ve ilçeleri kalkındıracak yatırımları tespit etmek için yaptığı ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade eden Çelik, "Tespit ettiğimiz konularda ilçelerimize yatırımlar yaptık. Şimdi 2017 hizmet yılı var geliyor. 2017’de ele alacağımız konularla ilgili planlama yapmamız gerekiyor. Planlı programlı gidersek işin verimi yüzde 30-40 artıyor" dedi. 2017 yatırım yılını planlamadan önce tüm ilçelerden kendi bütçeleriyle hangi yatırımları yapacaklarını ve Büyükşehir’den taleplerini alacaklarını ifade eden Başkan Çelik, bu bilgiler doğrultusunda 2017 yatırım programını belirleyeceklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü sorunu gidermek için çalıştığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Tüm ilçeler için imkanlarımız ölçüsünde bağrımızı açıp koşuyoruz. Çünkü olaya bütüncül bakıyor ve şehrimizin topyekun kalkınmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda ilçelerimizle koordine içinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik’in açıklamalarının ardından ilçe belediye başkanları kendi ilçelerindeki mevcut durum ve Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileriyle ilgili dosyalar verip açıklamalarda bulundular.